Стовп на вулиці Матросова тримається на дротах

Стовп на вулиці Матросова тримається на дротах
Анатолій показує аварійну опору навпроти свого будинку
  • У східній частині міста, що в народі зветься «та сторона», стоїть аварійний стовп.
  • Дерев’яна опора вже стала трухлявою і скоро почне обсипатися.
  • Мешканці вулиці бояться, що стовп разом із дротами може повалитися і когось покалічити.
  • Куди звертатися у такій ситуації й чи будуть міняти аварійну опору?

— Дивіться як дроти натягнуті! Може такої біди наробити! — каже Анатолій і показує нам аварійний стовп.

Чоловік мешкає на вулиці Матросова. І саме навпроти його будинку стоїть ця опора. Дерев’яний стовп затиснутий з двох боків рейками, забитими в землю, і прикручений до них проволокою.

Відео дня

Опора вже вся струхлявіла і зсохлася. На наших очах Анатолій легенько зачепив стовп ногою і від дерева відпав добрячий шматок.

— Вони ставили якісь позначки, що його міняти треба, — підключається до розмови дружина Анатолія.

— Он дивіться, поміняли, — каже чоловік і показує опору за кілька метрів від сусідньої хати. Там новий бетонний стовп.

Ця опора навпроти будинку Анатолія дуже давня. Як розповів нам чоловік, цей стовп ставили ще за життя його покійної бабусі, яка колись мешкала у цьому будинку. А її вже немає чотири десятки років. Мешканці будинку за власний кошт купували ці дерев’яні опори і самі вкопували рейки.

— Хіба це не можна було ці дроти перекинути на той стовп? Кому воно треба?! До мене внуки ходять, тут діти ходять. Не дай Боже якась біда буде, до кого звернутися? — нарікає чоловік.

До місцевих електромереж Анатолій не телефонував. Каже, не знає номера. Побачив номер гарячої лінії на трансформаторі. Пробував телефонувати кілька разів. Та все марно.

— Туди дзвонити на оте 0 800 — це, як казав мій брат, без толку. Ніхто слухавки не бере. Як хтось трубку взяв, то кажуть «не знаємо». І на цьому все. Вся розмова, — розповідає Анатолій.

— А он дзвонили. Кажуть, стовпів немає, — додає дружина.

— Скільки приїжджали туди, до трансформатора. Щось латають. Я кажу, хлопці, подивіться, що робиться. А вони, знаєте, махнув — хай косять. І на цьому все, — продовжує чоловік.

Анатолій боїться, що стовп рано чи пізно може впасти. Опора дивом пережила сильні вітри, які були кілька місяців тому. Хоча тоді на сусідньому стовпі порвало дріт. А ще чоловіка лякає той факт, що ремонтуватимуть міст на Білоцерківській трасі і транспорт їздитиме в об’їзд.

— Як перекриють міст той Білоцерківський, то тут дорогу не перейдеш! Будуть машини ганяти, воно ще може від самої вібрації впасти! Я зараз стою під ним і треба дивитися, в який бік він буде падати. Він на дротах тримається, — каже Анатолій.

Як повідомили нам у Козятинській електромережі, у такому випадку потрібно написати заяву від споживача. Вона пишеться у довільній формі. Також можна сфотографувати аварійний стовп і прикласти як додаток до заяви. Після цього заява подається на розгляд головному інженерові. Головний інженер розглядає заяву, виїжджає на об’єкт для огляду. Після цього вирішують, чи потребує опора заміни.

Козятинські електромережі розташовані за адресою: вулиця Ярослава Мудрого, 172 (колишня Щорса). Сюди можна доїхати автобусом № 3. Телефон — 2–25–10.

Інформацію про аварійний стовп на вулиці Матросова ми передали до Козятинських електромереж.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up