Страсна п'ятниця: про заборони в цей день та про погоду у Козятині

Страсна п'ятниця: про заборони в цей день та про погоду у Козятині
  • У Страсну або Велику п’ятницю згадуються страшні події, коли Ісуса Христа судили та розп’яли на Голгофі.
  • У Козятині сьогодні очікується +10..+17 °C, зливовий дощ, слабкий вітер. Завтра: +10..+18 °C, без опадів, туман, легкий вітер.

Страсна п’ятниця або Велика п’ятниця вважається найстрашнішим днем в історії християнства.

30 квітня 2021 року, у Велику п’ятницю, православний світ згадуватиме суд та смерть Христа на Голгофі. Цього дня навіть літургія не відбувається - на ознаку страшних подій, за якими вже через два дні прийде велика радість - Воскресіння Христове та спасіння усіх вірян - Великдень

Чого не можна робити цього дня
У Велику (Страсну) п’ятницю не можна робити важкої роботи. Взагалі, краще усі справи зробити в четвер. Пращури навіть дерева та квіти не саджали цього дня, бо нічого доброго з них не виросте. Не можна послабляти піст, не можна вживати м’ясних та молочних продуктів, яєць та алкоголю. У день великого жалю не можна голосно сміятися.

Відео дня

Що треба робити цього дня
Християнам цього дня треба молитися, каятися, плакати, згадуючи катування та смерть Спасителя. У деяких парафіях з вечірньої служби Великого Четверга приносять додому запалену свічу, і усю п’ятницю свічки горять біля ікон у домашньому кутку.

На Богослужіння у Велику п’ятницю посеред храму виносять плащаницю Господню, щоб кожен вірянин мав можливість підійти, символічно торкнутися гроба Господнього, попросити пробачення та поплакати у ніг померлого Христа. 

Про погоду у Козятині

Хмарна погода буде триматися у Козятині до самого вечора. Дрібний дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ із грозою.

Народний прогноз погоди

30 квітня вшановується пам'ять преподобного Зосими, ігумена Соловецького. Зосима і Саватій вважаються у народі заступниками бджіл і пасічників. До цього часу уже і береза, і вільха розпускаються. Якщо береза перед вільхою лист розпустила, то чекали сухого літа, а якщо вільха перед березою, то пророкували мокре літо. З 30 квітня по 5 травня можна почути перше кування зозулі.

Чи будуть на Пасху святити кошики у церквах?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up