Стріляли: козятинці провели змагання з пейнтболу

Стріляли:  козятинці провели змагання з пейнтболу

Це, мабуть, єдина гра, де можна перейти з віртуальної реальності в реальне життя і відчути всі принади підвищеного адреналіну

Взяли участь в спортивно-розважальному заході близько 30 учасників віком від 16 і більше років. Вони були розділені на три групи, серед яких були й представниці слабкої статі. Дві команди, переодягнувшись в камуфляжну форму, за командою інструктора розпочинали спортивну розвагу. Після двох проведених ігор, а при нічиї змагання команд складалося з трьох поєдинків. Тоді команда, яка програла, поступалася місцем третій команді.

Гра настільки захоплювала спортсменів-початківців, що команда, яка поступилася місцем, була не засмучена поразкою, але проводила аналіз своїх дій і розробляла стратегію для перемоги. За час, що гравці провели на умовному полігоні, вони стали досвідченими вояками. Якщо в перших поєдинках бойова розвага тривала до 10–15 хвилин, то за годину до її завершення чи зелені, чи сірі святкували перемогу за лічені хвилини. У перервах між боями перевіряли, як і перед початком спортивної розваги, бойовий комплект вояка (маркер)

Перед грою робота маркера (спеціального пневматичного пристрою) перевірялася на стенді. Повторювалася така процедура і перед засипкою нових патронів.

Відео дня

Після гри кореспондент нашої газети поспілкувався з організатором спортивно-розважального заходу. Серед питань, які цікавили представника ЗМІ, ключовими були, як виникла ідея проведення такого заходу в нашому місті? Чи є безпечним для підлітків цей екстремальний вид спорту? Де мають проходити змагання такого типу?.А ще цікавило пресу, скільки коштує таке задоволення?

Пан Олександр розпочав свою розповідь з другого питання і сказав наступне:

— Пейнтбол екстремальним є до тієї пори, поки учасники заходу не пройдуть навчання у інструктора. Пейнтбол всього лиш чоловіча гра, в якій часто беруть участь дівчата. Як у кожному виді спорту, в пейнтболі можливі синці. Усе залежить від того, як учасник спортивної розваги усвідомив правила гри і поради інструктора.

А чому вирішили проводити такі розваги у Козятині?

— Ідея провести такі змагання в Козятині була пов’язана з тим, щоб хоч на одні вихідні забрати дітей та юнацтво від комп’ютерів. І в цій спортивній розвазі розвивається командний дух, де на практиці перевіряється стійкість нервів товаришів по команді. Ще одна причина запровадженого заходу полягає в тому, щоб змінити в підлітків звичну однобокість міського життя.

Майданчик, на якому ведуться умовні бої, має великі порослі. Вони не заважають прицільній стрільбі.?

— Майданчик, на якому ми зараз знаходимось, цілком підходить до спортивної гри в пейнтбол, Згодом ми встановимо межі ігрового поля. Загородимо його автомобільними шинами. А кущі повинні бути як додаткове укриття вояка-спортсмена.

З якого матеріалу зроблені патрони і чи змивається фарба желатинової кульки, якщо потрапляє на одежу?

— Патрони мають желатинову оболонку як ліки в фармацептиці. Фарба є кольоровою емульсією і легко розчиняється водою.

Для тих, хто хоче пограти у пейнтбол, можна телефонувати за номером (093)7305190

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up