Створюють реєстр територіальної громади. Що це таке?

Створюють реєстр територіальної громади. Що це таке?

Центр надання адміністративних послуг формує реєстр територіальної громади. Це електронна база даних, у якій міститиметься інформація про номери паспортів та місце реєстрації козятинчан. Створюють реєстр спеціально для того, аби спростити процедуру видачі документів.

— Надалі до бази даних матимуть доступ усі установи: поліція, податкова, пенсійний фонд, управління праці тощо, — пояснює Олена Шеремета, начальник відділу ведення реєстру територіальної громади. — Це для того, щоб вони не напрявляли до нас людей щоразу за довідками.

За словами Олени Шеремети, завдяки реєстру містянам буде легше отримувати різноманітні адміністративні послуги. Скажімо, буде простіше оформити субсидію чи зареєструватися в управлінні праці. Адже не доведеться зайвий раз оформляти документи. Наприклад, не треба буде щоразу брати довідку про склад сім’ї. Уся інформація вже буде внесена до бази даних.

— Ми створюємо реєстр по Козятину та селищу міського типу Залізничне, — продовжує начальник відділу. — По селах інформацію не збираємо, бо працюємо лише по місту. Квартальні комітети і голів ОСББ ми вже попросили повідомити мешканцям про те, щоб вони до нас зверталися.

Відео дня

Тому козятинчан і мешканців Залізничного просять звернутися до відділу ведення реєстру територіальної громади з необхідними документами. А саме:

- паспортом або ID карткою (до картки неодмінно треба взяти довідку Ф-13, яку також можна оформити у Центрі надання адміністративних послуг. Тому що в ID картці немає прописки. Якщо паспорт у формі книжечки, довідка не потрібна);

- свідоцтвом про народження (дітям до 14 років), до якого також потрібно взяти довідку форми Ф-13;

- будинкову книгу, якщо така є.

Олена Удвуд

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталья Шатковская

    чому не вказуєте адресу?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up