Стягнув 130 тисяч гривень за те, що кинули в сміттєвий бак

Стягнув 130 тисяч гривень за те, що кинули в сміттєвий бак
Бійці АТО визнають свою вину. Але разом з тим, обурені, що зіткнулися з несправедливістю

Конфлікт. Ветерани війни на Сході звернулися до журналістів редакції “RIA-Козятин”. Вони розказали, що голова районної ради Віктор Слободянюк стягнув із воїнів через суд чимало грошей. Вони не розуміють, звідки взялася така сума

Ця історія почалась два роки тому. Ветерани АТО, на чолі з головою організації   «Спілка учасників АТО та ветеранів інших бойових дій» Олегом П’явкою провели акцію протесту під райрадою, яка завершилася «люстрацією смітником» Віктора Слободянюка. 

– Я воював в зоні АТО з 2015 до 2016 року. Повернувся додому. Одного дня голова нашої організації «Спілка учасників АТО та ветеранів інших бойових дій» підбурив влаштувати мітинг під районною радою, з вимогою вирішити питання щодо видачі землі. Виник конфлікт з головою районної ради Віктором Слободянюком. Ми  його кинули у сміттєвий бак. Відповідно він подав позов до суду. Голова нашої громадської організації запевнив, що в суді працює адвокат, і що на засідання нам не потрібно приходити. Проте, як згодом виявилося, адвоката не було. Повістки до суду нам не приходили. Лише Олег П’явка вийшов сухим із болота. А четверо хлопців зараз змушені платити ці кошти, - говорить Едуард Жарук, боєць АТО.

Відео дня

Треба виплатити 100 тисяч

Про вирок суду бійці дізналися лише на початку літа, виконавча служба нині наклала арешти на майно, на землю і зобов’язала виплатити суму в понад 100 тисяч гривень.  

– Перший внесок ми зробили, заплатили по 5 тисяч, решту не вносили, бо немає змоги. В кожного родина, діти. Один з бійців через відчай готовий віддати свою земельну ділянку, яку чесно мав би отримати. Ми розуміємо, що вчинили не правильно, визнаємо свою винну, але чому і звідки взялась така сума коштів. Місцева влада називає нас горе- патріотами, коли ми, не обдумуючи, свого часу пішли захищати країну. Зараз відчуваємо себе обманутими, – додає Едуард Жарук.

Козятинчанин Андрій Канарський з військової пенсії сплачує чиновнику щомісяця власні кошти. Він сам виходив із оточення в Дебальцево, отримав травму, внаслідок якої його комісували і призначили інвалідність. 

– Зараз потрібно проходити лікування, коштів на медикаменти вкрай бракує. Ми звернулися до юристів, мала бути мирова угода, але вона не відбулась. Ми зверталися у Вінницю до адвокатів, проте нам заявили, що всі апеляційні терміни спливли, а поновити розгляд справи майже неможливо,  — додає Андрій Канарський.

Передумав йти на мирову

Віктор Слободянюк каже, що за свої вчинки потрібно відповідати і пробачити бійців та вирішити конфлікт полюбовно він не хоче.

 – Є рішення суду і за свої вчинки треба відповідати, може вони повірили Олегу П’явці на слово. Проте я  казав, що не маю відношення до землі. Цим займається Держгеокадастр. Олег П’явка отримав свою земельну ділянку і свого досяг, а бійців втягнув у кримінал. Є обґрунтування суду, чому така сума. Я готовий був все їм простити, але враховуючи те, що один боєць зробив на мене напад під час передвиборчої кампанії в жовтні, мене обливали брудом, я передумав йти на мирову угоду. Тому нехай виконують рішення суду. На жаль, не всі патріоти є патріотами. Ці гроші я на себе не трачу, я обід накрив для матерів, чиї діти загинули в АТО, в подальшому ці кошти підуть на благодійність, вони мені не потрібні.

Просять про допомогу

Бійці АТО хочуть зробити збори своєї громадської організації «Спілка учасників АТО та ветеранів інших бойових дій» і попросити допомогу, проте більш ніж пів року їм це не вдається. Керівник Олег П’явка годує бійців обіцянками. Ми звернулися до нього за коментарем. Він каже, що причин збиратися поки немає.

– Це просити гроші такого ж босого, як сам, - говорить Олег П’явка.  

– Ви переконували, що в суді працювала адвокат, а бійці говорять, що адвоката не було, апеляцію ніхто не подав? – запитуємо.

– Ми потрапили у такий період, що судові рішення розглядають із великим затягуванням. Їх не беруть як першочергові і не можна терміни поновити. Судова гілка козятинська паралізована. З шести судів залишилося двоє. Ці справи були розподілені, вони поставили їх  на електронні черги. Зараз працює адвокат над поновленням термінів, але потрібно, щоб відбулося одне судове засідання. Бійці про це знають, ми постійно про це спілкуємося.

Тим часом учасники АТО просять допомоги небайдужих та підприємців, щоб заплатити Віктору Слободянюку за приниження його честі і гідності, і виконати рішення суду.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Alexs Tkachuk

    Да здравствует самый гуманный суд в мире.
  • Олексій Істомін

    У керівників їх громадськоі організації не вистачає здорового глузду організувати цих людей інтегрувати їх у нормальне русло для цього створено дюжину державних служб  тільки ніхто  цими воїнами та їх сімями не займається  Бачив відео колись про них як вони запалили колесо біля сільради с Козятин  Запалив З Марківець атовець Ед Шевчук відразу яийсь кремезний чоловік вручив йому якусь медальку Та хіба це подвиг? Це позор тим хто організував і тим хто виконував Пявка віддай за людей гроші і гиля з району А  Слободянюк сам себе опустив до плінтуса заробив кримінальних справ націй посаді став лідером по кількості  нікуди не обрали фінансовий стан бізнесу плачевний напозичався грошей  як старий собака бліх взявся за воду для Козятина кишка тонка покинув бо вибори пройшли  йому і так гаплик ще треба кадати у мусорник він сам туди заповз
  • Марія Олійнічук

    А цьому Слободяному все мало не може нажертись хоч би подумав про людей, які не по свої волі пішли на війну ДЕ Совість пане Слободянюк, а якщо дивитись відео то мені кажеться він туди сам пригнув
  • олександр тихонов

    Стосовно моральної шкоди, не штрафу, а саме моральної шкоди, вона дуже мала порівняно з тим, що пережили близькі та рідні постраждалого.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній) 13:03 Лелеки повернулися, а їхньої домівка немає — зруйнували 12:40 "Укрзалізниця" відкриває нове сполучення до курортного Трускавця (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up