Субсидія: кошти отримали — за газ не заплатили

Субсидія: кошти отримали — за газ не заплатили
  • Заборгованість населення Вінниччини за спожитий газ на середину квітня сягнула 730 мільйонів гривень.
  • Серед боржників – майже 25 тисяч побутових споживачів, які отримали на руки кошти монетизованої субсидії, однак досі за газ не сплатили.

Ситуація ускладнилась із запровадженням монетизації субсидії. Адже споживачів зобов’язали самостійно розраховуватися за комунальні послуги. На жаль, багато людей кошти отримали, а за газ так і не заплатили. При наявності заборгованості в розмірі від 340 гривень за один місяць, споживачі ризикують втратити субсидії.

До того ж, поки газовики скаржаться на погані розрахунки за газ, «Укрпошта» навпаки, затримує перерахунок платежів до двох тижнів. Частина коштів все ж таки сплачена споживачами, але «зависла» в «Укрпошті».

— Основна маса розрахунків через пошту — це споживачі газу в селах, люди пенсійного віку, а також ті, хто з тих чи інших причин не мають можливості сплатити іншими способами. «Вінницягаз Збут» доводиться «чекати» таких платежів впродовж 10-14 днів з дня фактичної оплати, а то й довше. І це вже не перший рік, — сказав директор підприємства Василь Сопільник.

Відео дня

Тому газовики радять розрахуватися через онлайн-сервіси компанії, такі як Особистий кабінет на сайті 104.ua, мобільні додатки 104 Mobile та у відділеннях банків.

Зоряна Богуславська
Нагадаємо:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up