Судили учасницю банди, що скоїла напад на білоруса

Судили учасницю банди, що скоїла напад на білоруса
  • У вівторок, 5 лютого, апеляційний суд залишив під вартою 37-річну підозрювану, яка разом із трьома чоловіками нібито скоїла розбійний напад на пасажира потяга.

Нагадаємо, розбійний напад на залізниці трапився 16 січня. Громадянин Білорусії Станіслав їхав у шепетівській електричці до Вінниці. Близько півночі, проїжджаючи Козятинський район у вагон, де він був єдиним пасажиром, зайшло троє молодиків та одна молодиця. Нетверезі попутники почали чіплятись до білоруса. Кинули оком на дві сумки, які стояли поруч ат рюкзак. Слово за слово і між ними зчинився конфлікт, який переріс у бійку. Хлопці почали бити Станіслав по обличчю та тулубу. Окрім цього зірвали з шиї срібний ланцюжок з хрестиком, витягнули паспорт, та почали забирати особисті речі — телефон, гроші, годинник.

Як розповів тоді газеті начальник слідчого відділення козятинського відділу поліції, майор поліції Дмитро Микитюк, зловмисники мали намір викинути потерпілого з потягу на ходу. Та не змогли відчинити двері. Дочекавшись своєї станції Глухівці, вони вийшли. А побитий та обкрадений Станіслав доїхав до станції Козятин.

Потерпілого госпіталізували з діагнозом закрита черепно-мозкова травма і переломи носа й ребра. Матеріальні збитки оцінили у понад 15 тисяч гривень.

Відео дня

За інформацією пресслужби Вінницького апеляційного суду, тридцятисемирічна жінка просила про домашній арешт. Запевняла, що потерпілого не била, а, навпаки, він травмував їй ногу. За словами ж прокурорки, саме жінка керувала своїми спільниками : зокрема, вказувала їм відібрати у пасажира наручний годинник.

Суд засумнівався і в тому, що підозрювана має міцні соціальні зв’язки і постійне місце проживання, бо з серпня минулого року разом зі своїм «цивільним» чоловіком та його матір’ю мешкає у Глухівцях Козятинського району. Зареєстрована у Бердичеві на Житомирщині. Там живуть батьки Б. та виховують її восьмирічну доньку.

Прокурорка ж зауважила, що життя дитини підозрювану не хвилює: зі своїми спільниками та кілька тижнів їздила потягами по Україні.

На думку адвокатки, ризики, про які йдеться у рішенні першої інстанції, – не обґрунтовані. Каже, що потерпілий вже повернувся до Білорусі. Тому впливати на нього підозрювана не зможе.

Суд встановив:

Жнку вже притягували до кримінальної відповідальності. Тепер же їй загрожує від семи до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Що стосується трьох спільників підозрюваної, то з них судимості не має лише один. Її співмешканець, до речі, повернувся з місць позбавлення волі в серпні 2019-ого.

 

                                                                                                   

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up