Світлана Воронова розміняла Одесу на Самгородок і має гарні результати

Світлана Воронова розміняла Одесу на Самгородок і має гарні результати

Саме вона головна особа у створенні Самгородоцької музичної школи

Не раз на шпальтах газети ми розповідали про вихованців Самгородоцької музшколи і їх гарні результати. (На превеликий жаль, про козятинську музшколу не маємо можливості розповідати, через заангажованість директорки, якій заборона сьогоднішнього голови міськради Пузиря спілкуватися з “RІА-Козятин” дорожча за бажання батьків прославляти здобутки дітей у місцевій пресі, яку найбільш читають.)

Але повернемося до початкової теми. Вихованці Самгородоцької музшколи під керівництвом директора школи пані Воронової часто стають переможцями ряду конкурсів і змагань. Найостанніші здобутки — перемоги ансамблю “RE’STart”...

Одеситка Світлана Воронова познайомилися з чоловіком Володимиром (нашим земляком), коли навчалася у вищому учбовому закладі. Вони разом закінчили Одеську музичну консерваторію. На Козятинщину переїхала до чоловіка, коли перевелись на заочне відділення…

Відео дня

— Коли вже працювали у культурі, якимось днем приїхали в Самгородок з концертом від району. Мене побачила дуже гарна людина — покійний вже Іван Станіславович Юхновський, який любив культуру. Взяв за руку і каже: “Я тебе звідси не пущу. Ти тут залишишся”. Я кажу, що в клубі працювати не буду — у мене освіта не для клубу. Відкриєте музичну школу, тоді залишуся.”, — розповіла у ексклюзивному інтерв’ю газеті “RIА-Козятин” директор Самгородоцької музшколи Світлана Воронова. — Село дуже гарне, я просто захопилася ним. Я — з міста, ніколи в житті не чула, як жабки квакають, пташки співають. Яка краса природи! Отож, пан Юхнівський відкрив цю школу. Каже: “Усе, вирішили. Через тиждень приїжджаєш - даю квартиру. І будемо працювати”. Тоді тільки побудували клуб у 1989 році. На другому поверсі підготували 9 кімнат і виділили мені під музшколу.

— На сьогодні скільки у вас працює вчителів?

— Зараз у школі 10 професіональних вчителів. Вони дуже люблять дітей. Діти люблять сюди ходити. Вони можуть в загальноосвітню школу не прийти, але в музичній школі завжди є (сміється). У нас немає відстаючих, двієчників, як було колись. Велика конкуренція і діти “дихають один одному в потилицю”.

— Скільки навчається у вас зараз талановитих діток?

— Зараз навчається 170 дітей.

— А починали?

— Ми починали із 40. Усі діти з району, це 15 сіл. Батьки їх привозять на заняття.

— Які у вас є класи?

— Фортепіано, баян, гітара, скрипка, вокал, духові інструменти, хореографія і художники. Взагалі, художники - болюча тема, бо в нас немає зараз під них приміщення. Думали так: під нами звільнилося приміщення, де була ощадкаса, її скоротили. Місце звільниться і я подумала, що його передадуть нам. У цьому році я набрала більше художників, адже була впевнена, що кабінет передадуть саме нам і більше року голова територіальної громади знає, що ми потребуємо. Бо школа користується великою популярністю. Дуже багато талановитих дітей, але немає приміщення. І, як виявилось, голова сільської ради має інші плани. Я йому пояснюю, що не можу частину музшколи помістити, наприклад, в лікарню чи ще десь — діти повинні бути всі разом.

 

Р. S. Зв’язавшись з головою Самгородоцької сільради Миколою Чернипко, ми дізналися, що художників він дійсно не збирається поселити у колишній ощадкасі. Він пропонує їм приміщення лікарні. На скільки це відповідає здоровому глузду, судіть самі. Пан голова мотивує таке рішення тим, що там з інтернетом складніше, а він художникам і не потрібен. Приміщення колишнього ощадбанку заплановане під відділення будь-якого банку, аби вирішити проблему зручності оплати людям за комунпослуги. Ще ні з ким договір не укладений. Сьогодні, 20 грудня, художники ютяться в інших класах музшколи, а людям не створені ніякі зручності для оплати комунпослуг. Чернипко ще нічого не вирішив. Може наша публікація допоможе? Є надія, що представник Президента пан Слабчук втрутиться в ситуацію і допоможе голові сільради розворушитися. Хоча, ентузіазм нашої героїні публікації Світлани Воронової не дасть художникам розбігтися, але давайте подумаємо про культуру. Невже краще, щоб діток ми знаходили в підворіттях з цигарками?

У кінці грудня відбудеться сесія Самгородецької сільради, можливо, депутати стануть на захист художнього відділення музшколи?    

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up