Свій 96-ий травень Станіслав Чуловський зустрів з почуття гумору ще й розповів анекдот

Свій 96-ий травень Станіслав Чуловський зустрів з почуття гумору ще й розповів анекдот
  • Зараз сьогоднішній ювіляр перебуває під опікою рідних, тільки починаючи з дитинства на його долю випало багато випробувань. Ще до шкільного віку він залишився без батька, на фронт пішов неповнолітнім. В післявоєнні роки шукав кращої долі далеко від дому та все ж повернувся до батьківського дому — в село Пиковець.

Свій 95-річний ювілей Станіслав Чуловський зустрів в колі своєї дружини Галини Михайлівни та доньки Євгенії. Тільки не думав Станіслав Лук’янович, що його з 95- річчям прийдуть вітати представники міської ради. Мабуть, думав привітали на День перемоги та й годі, а тут знов десант від влади.

Коли голова квартального комітету та депутат міської ради зайшли до будинку ювіляра він відпочивав. Як військовий та фронтовик спробував виконати норматив молодих солдатів. Молодим програв на швидкість. В сорока п’яти секундну норму зборів він трохи не вклався та за 2-і хвилини вже був готовий для поздоровлень.

Відео дня

На його адресу пролунало багато теплих слів, адже доля не балувала ювіляра з самого дитинства. Не пережив голодних років його батько і в шестирічному віці став він матері головною опорою. На фронт пішов наш іменинник разом з своїми однолітками без атестату зрілості. Та в сімнадцять не завадило йому героїчно звільняти українську землю та території поневолених окупантами землі європейських країн. Про його подвиги в роки війни свідчать нагороди. Медалі «За звільнення Праги» та «За звільнення Братислави», «За взяття Берліна» та орден Великої Вітчизняної війни другого ступеню. В Угорщині під озером Балатон він отримав важке поранення тому після Дня Перемоги служив у армії ще рік.

Післявоєнні роки не були для нього такими яскравими, як на небі веселка. Спочатку він спробував шахтарського хліба в далекій Воркуті. Все було б нічого, тільки потягнуло спеціаліста вугільної галузі у рідні краї. На Козятинщині його серце припало до дівчини Галі. Від їхнього союзу народилася чудова жінка і дочка Чуловських Євгенія. Спробував себе колишній фронтовик в ролі хлібороба, а потім залізничника. Все шукав роботу, щоб був більший прибуток для сім’ї.

Ми хотіли, щоб він ще щось розповів з свого життя за скільки років. Тільки голова сімейства розповідав, хто з близьких людей прийде його вітати. Життя дитинства та юності ніби стерлась з його пам’яті, а можливо, він не хотів пригадувати того, що хотілося забути.

Тоді ми змінили тему запитали у нього, в чому він вважає рецепт довголіття?

— Не знаю, — каже ювіляр. — Мабуть гени довголіття мені при моєму народженні батьки заклали.

Після привітань в таких випадках проводять фотосесію, Станіслав Лук’янович дивиться на своє фото воєнних років. Депутат Ірина Слободяник також глянула на фото і сказала: «Ви на цьому фото дуже схожі, ану візьміть портрет до грудей, а ми будемо порівнювати, наскільки ви змінилися».

— Звичайно роки беруть своє та схожість велика, навіть через 75 літ, — підсумували голова квартального комітету пані Надія та депутат міської ради пані Ірина.

За годину-дві в домівку іменинника прийдуть найдорожчі гості внучка Катя та онук Юрій зі своїми дітьми та правнуками. Тож не могли ми забирати у ювіляра час, щоб він якнайкраще приготувався до прийому найкращих і найрідніших для нього людей.

А він на радощах за сказане у привітаннях бути душею вічно молодим і мати здоровий сон, як у немовляти розповів цікавий анекдот на тему, коли літня людина відчуває себе дитям Ох і сміху було, як для нас так і самого ювіляра.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Постоюк

    Вітаємо з ювілеєм Станіслава Лукяновича, крепкого здоров'я і довголіття, молодець дуже позитивна людина
  • Ірина Гумінська

    Мала нагоду познайомитися ,що можна сказати лише одні позитивні емоції.Веселий,жителюб,за кілька хвилин ця людина піднімала настрій, має чудову пам'ять. Здоров'я Вам та вашій родині.Це наш земляк !!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up