Священник започаткував благодійну акцію «Добрий Козятин»

Священник започаткував благодійну акцію «Добрий Козятин»
  • На сторінці Фейсбук Антона Бориса, який служить парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ в місті Козятині, прочитали пост про благодійну акцію священника. 

Щоб більше дізнатись про добре починання, ми вирішили зустрітися з настоятелем храму. 

— Наша громада розпочала благодійну акцію підтримки наших парафіян та інших потребуючих людей за межами нашої парафії. Для цього створюємо банк їжі, де кожен парафіянин приносить до храму продукти довготривалого зберігання. Наприклад: рис, гречка, макарон, борошно, ячмінка, манка, цукор, чай, консерви, картопля, морква, цибуля і т. д. Також плануємо купувати необхідну побутову хімію. Хочемо, щоб це не була одноразова акція, а був довготривалий процес. Продуктові набори будемо формувати в кінці кожного місяця. Тоді буде можливість придбати інші продукти. Наприклад, масло, м'ясо... 

Приєднатися до нашої акції може кожен. Продукти можна приносити в каплицю на території Козятинського міського територіального центру на вул. Винниченка, 5. Всі інші потреби наша громада покриватиме із Церковної каси.

Зараз ми збираємо інформацію, що саме потрібно для людей. Маємо декілька родин нашої парафії, які включилися в роботу і маємо одну сім’ю за межами нашої парафії.

Відео дня

— Отче Антон, звідки взялася ідея проводити доброчинні акції?

— Папа Римський Франциск оголосив міжнародний День бідного, який має відбутися 15 листопада. Ми подумали, що акція має бути довгостроковою, адже ми маємо троє одиноких літніх людей нашої парафії, які вже не мають фізичних сил приходити до храму. Тому ми будемо приходити до них.

— Ви будете опікуватися людьми похилого віку тільки з вашої парафії? 

— Мета акції, щоб кожну другу суботу місяця бідні люди, незалежно від парафії, могли отримати допомогу. Ми хочемо показати, що для того, щоб робити людині добро, грошей багато не треба. В світі завжди є люди, які потребують допомоги, і люди, які мають достаток. Від чистої совісті багатші можуть поділитися з бідним. Наша мета організувати союз між тими, хто потребує допомоги, і тими, хто її дає. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up