Свято найчисельнішої професії нашого міста

Свято найчисельнішої професії нашого міста

У середу, 1 листопада, в Козятинському залізничному училищі пройшли урочистості до Дня залізничника.

4 листопада відзначається як День залізничника. Саме цього числа в 1861 році з Відня через Перемишль до  залізничного вокзалу Львова прибув перший поїзд на територію України. Цей день вважається початком історії залізниць в Україні.

Свято відчувалось вже при вході у навчальний заклад — двері перед гостями відчиняли привітні студенти в формі. На другому поверсі перед актовою залою відбулась виставка робіт студентів. До речі, можна було спробувати покерувати потягом на комп’ютері-симуляторі! Велика, святково прикрашена актова зала була заповнена ветеранами і працюючими залізничниками, студентами та почесними гостями.

Першим привітав залізничників начальник Козятинської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Василь Буцерога. Почесним гостем свята був народний депутат України Петро Юрчишин. На святі він вручив пологовому відділенню Козятинської районної лікарні, яка обслуговує і залізничників, сертифікат на 100 тисяч гривень та дороговартісний прилад для зашивання ран. Звучало багато привітань, вручалися нагороди від керівництва залізниці, міськради тощо.

Відео дня

Закінчилось свято концертом. Приємно здивував присутніх своєю віртуозністю скрипаль Вадим Свінціцький. Народною творчістю порадував ансамбль “Струни серця”. Запальні та веселі пісні Ігоря Юрковського і Насті Щастя викликали бурні овації в залі. Наприкінці виступили лауреати багатьох фестивалів, народні артисти України Любов і Віктор Анісімови.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up