Свято в Махнівці відбулось… Але не по-святковому

Свято в Махнівці відбулось… Але не по-святковому

У 2006 році у тоді ще селі Комсомольське вперше в громаді започаткували свято села, приурочене Дню Незалежності України

Це свято справило дуже позитивне враження, сплеск емоцій та бажання багатьох громадян села змінювати село на краще. І дійсно цього свята чекали всі жителі громади: працівники культури, сільради створили новий ідеологічний простір для самореалізації дітей, молоді. А для художніх колективів громади свято стало звітом своєї діяльності.

Цьогорічне свято на Спаса в неділю було організоване в’яло та сіро і не цікаво. І дітки гарно танцювали, і ансамблі проспівали декілька нових пісень. А в загальному склалося таке враження, що на святі рекламували себе самі організатори дійства, які і не обмовилися словом про річницю Незалежності. За кожним номером виступаючих по декілька разів оголошувався керівник колективу чи представлення зі всіма регаліями осіб, яких десятиліттями знають у селі та зустрічаються на сільських бенкетах та весіллях. Це затягувало час та відбивало бажання слухати пісню. Не продуманими та мовно не підготовленими були деякі коментарі ведучих, здавалось, людей з досвідом.

Не підняли на щоглу прапор своєї держави! Забули виставити національні прапори гостей з Німеччини, які були присутні та республіки Польщі (делегація не була представлена, але традиційно це підкреслювало дружбу між трьома територіальними громадами). Зовсім не сподобалось жителям громади представлення деяких спонсорів свята. Це сільський голова Кузьмінський, який виділив кошти на придбання костюмчиків для дітей з бюджету сільської ради та подаровану прасувальну дошку. А Дроздович також виділив кошти, як підприємець, для придбання костюмів. Такий не значний внесок для розвитку культури села здивував присутніх, адже в Журбинцях, де Дроздович орендує землі, він побудував водогін, дорогу фінансує, проведення свят села Журбинці та і орендну плату дає більшу, ніж у Махнівці. На святі в Махнівці він не вважав за потрібне бути присутнім.

Відео дня

Та і озвучення концерту, яке забезпечував завклубу Махнівки, було з частими перервами до 10 хвилин. Люди дружно йшли зі свята, артисти доспівували пісні електричним опорам та порожнім стільцям.

Олесь ДОЛИНА

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Аня Горбаль

    Кузміньський подарував фен тьоті Тоні хаха тоже спонсор які дорогі були тракціони  для дітей . оксана Лавренюк навчись співати а тоді лізь на сцену ти не співаєш а виходиш замуж у каждому городі новий багатий чоловік тільки пеш дорогі напітки
  • Аня Горбаль

    Прочитайте  тут На РІО є статя замовляйте в небесній канцелярії щастя  дуже полєзно для всіх людей осбливо для молоді Ви прочитаєте  з пользою розкажіть дітям та батькам а ви не обіжайтесь на ме не бо яскажу поправді по талану ви ж не Саша Онофрійчу  і не Мирежук Павло  співаків   та  поетів є дуже багато   тільки їх мало хто слухає хто розумом  вдався йде в университет  хто ні розумом  починає співати а потім пити а потім і ристорані місця нема бо молоді співають.
  • Аня Горбаль

    Свято  не вдалось моя  думка навіть в маленьких села таких  як Журбинці дуже  гарно а Махнівка  пасе  задніх У Жежеліві було дуже гарно тільки не  написали Повчіця у жежеліві  вчитись це полєзно і у вас так тоже буде гарно.Ви одне одного ругаєте шукаєте  хто  винен  але ви  організували так погано  це вам не хтось помагав ви самі так робили.Якщо  ще так організуєте ще раз то це вже  позор зроку в рік одне  те саме співютьПонравився мужчина який підтанцьовував Вітічка  то йому  найбільше  хлопали самий гарний у нього  танець .
  • Ксения Лавренюк

    Це товаришу Лопатинському не сподобалося,і всі пляшуть під його дудку. Саме лекше гадити,які самі нічого не вміють,і не варті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up