«Сюрприз» на Новий рік від Кашперівського автобуса — підняли ціну

«Сюрприз» на Новий рік від Кашперівського автобуса — підняли ціну
  • Перевізник автобусу, що курсує за маршрутом Козятин-Вернигородок-Білопілля-Кашперівка на кілька гривень підняв ціну за проїзд.
  • Вартість квитка зросла на три-п’ять гривень.
  • Газета «RIA «дізнавалася, чому ціну підняли.
     

До редакції газети «RIA» зателефонував мешканець Вернигородка Андрій. Чоловік повідомив, що подорожчав проїзд у автобусі, який в народі називають «Кашперівським».

Ціну на квиток підняли з другого січня нового року. За словами нашого читача, до Вернигородка проїзд коштував 12 гривень, а став 15, до Верболіз із 15 зріс до 20 гривень, до Білопілля був 20, а став 25, до Кашперівки і Селища зріс із 25 до 30 гривень.

— Як подзвонили спитати до Олександра, господаря фірми, що завідує цими автобусами, сказали: «Сядь на рейс, поясни людям, з яких причин ти піднімаєш вартість квитка». Він це обґрунтував тим, що люди вимагають зарплату. Хоча водіїв теж питали, вони ніяк не можуть обґрунтувати цього підняття. Якби через пальне, то воно впало в ціні, через це не могло бути. Там люди з ним (перевізником — авт.) ще спілкувалися, він каже: «Я не можу сісти на рейс і пояснити людям, через що я піднімаю ціну, бо в мене немає часу на це». Розумієте, таке ставлення. Люди дають йому заробити, платять за квиток.

Відео дня

Андрій регулярно їздить цим автобусом, тому що змушений їздити з Вернигородка до Козятина і назад. Адже працює чоловік тут.

Про те, що проїзд з Нового року подорожчає, пасажирів попередили. Перевізник повісив кілька тижнів тому оголошення, на якому написано, що вартість квитка піднімається у зв’язку із тим, що зросли податки.

— Оголошення висіло буквально тиждень чи два до цього, — продовжує наш читач. — Його вивісили в автобусі, ще й так вивісили, щоб не дуже було добре видно.

За словами Андрія, минулого року вже збиралися підняти ціну на дві-три гривні, але не зробили цього. Проїзд подорожчав лише на гривню, натомість відмінили кілька рейсів. Автобус не курсував у святкові дні, а також відмінили перший і останній рейси. Проте цього разу ціна квитка зросла на три-п’ять гривень. І це вдарить по гаманцю. Бо щодня доведеться витрачати на дорогу на шість-десять гривень більше.

— Та людина, яка заробляє в Козятині 4–5 тисяч гривень, їй квиток у Білопілля 30 гривень в один бік. Чи з Селища, чи з Кашперівки їде. Це в місяць виходить нормальна сума. Ти близько тисячі з лишком віддаєш лише на проїзд, — додає наш читач.

«Ці тарифи були затверджені асоціацією ще рік тому»

Телефоном ми поспілкувалися із Олександром, перевізником автобусу «Козятин-Кашперівка». За його словами, тарифи на проїзд піднялися ще взимку минулого року. Проте на цьому маршруті ціни на квитки не зросли. Так автобус курсував впродовж цілого року. Проте з нового, 2020-го перевізник все таки мусив підняти ціну.

— Піднялася мінімальна зарплата, — пояснює Олександр. — Треба людям підняти зарплату, по-перше. По-друге, піднялися ціни на послуги, податки і збори. І я прийняв рішення, що відтягувати вже немає куди, довелося їх (тарифи — авт.) піднімати.

Перевізник каже, що було два варіанти виходу із ситуації — або підняти вартість квитка, або скоротити кількість рейсів. Проти останнього категорично проти виступили сільські голови. Автобус «Козятин-Кашперівка» ходить вісім разів на день. Сам перевізник каже, що стільки рейсів не потрібно, тому що немає такої кількості пасажирів. Це єдиний маршрут у районі, який має стільки рейсів. Саме тому вартість проїзду довелося піднімати.

— Я підняв ціну, хоча я не те, що їх сам малюю, сам придумую. Ці тарифи були затверджені асоціацією ще рік тому. Я їх не піднімав до другого січня, — додає Олександр.

Перевізник підтвердив, що найдорожчий квиток до Кашперівки і коштує 30 гривень. Подорожчав проїзд на п’ять гривень, оскільки до другого січня до кінцевої маршруту можна було доїхати за 25 гривень.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Таня Балінська

    Це просто жах. Та невже за ту кількість рейсів що автобус курсує не можна назбирати грошей? Це просто на людях хочуть збагатитися. Нехай ще водіїв змінить бо ці дуже хамовиті. За ці гроші вони не так повинні себе вести.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:45 Команда з міні-футболу училища брала участь в зональному етапі обласного чемпіонату 05:36 У Євгенія Пруса все мало бути попереду, якби не війна 18:12 Благодійники з США передали медичне обладнання та ліки до лікарень Козятина 17:12 Лісгосп передав 40 лип та 100 хвойних дерев для Козятина photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 17:06 Пожежі в екосистемі: за добу вогонь опалив 13 гектар землі 16:40 На Вінниччині знову знайшли уламки ворожого дрона photo_camera 14:13 Цього місяця у нашому районі відкриють рекрутинговий центр play_circle_filled 12:00 Двометрова ростова мотанка прикрасила площу 11:09 На Козятинщину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с 10:29 Відро пива і накрита «поляна»: разом з поліцією перевірили улюблені місця відпочинку молоді photo_camera 10:22 Сотні обстріляних населених пунктів та 54 бойових зіткнень на фронті: про 781 день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up