Табір «Зелена планета»

Табір «Зелена планета»

Здавалось би, нещодавно пролунав останній шкільний дзвінок, але коридори п’ятої школи не сумують без дітвори. Шкільний табір «Зелена планета» вже багато років поспіль об’єднує дітей різного віку. Він створює гарну атмосферу для того, щоб діти розважалися та відпочивали від навчання.

Цього року у таборі чотири загони: «Сонячний», «Перчинки», «Оба-на», «Євродіти». Діти з великим бажанням працюють над іміджем своїх загонів. Ця робота сприяє мобілізації та згуртуванню, усвідомленню, що ми – члени однієї команди.

Усього зараховано 120 вихованців, серед них 16 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 9 – діти учасників АТО, двоє – переселенців, стільки ж дітей- інвалідів, є і зі складними життєвими обставинами та з родини чорнобильців.

Ранок у таборі – це зарядка. Із першого дня розпочинається змагання між загонами. На ранковій лінійці оголошується план заходів на день, а на денній – підбивається підсумок, нагороджуються переможці конкурсів і змагань, роздумують над тим, чи вдалося вирішити поставлені завдання, фіксують настрій у вихованців.

Відео дня

Табірна зміна розпочалася відкриттям лінійки «Ми роду козацького діти, землі української цвіт». Після лінійки була святкова дискотека. У перший день діти ознайомилися з режимом роботи та правилами поведінки в таборі. 30-31 травня проводився День козацьких розваг. А розпочався він з конкурсів, які влаштували працівники ЦДЮТ. Щороку вони дарують нам нові види відпочинку, цікаві розваги, приємні зустрічі. Стільки всього цікавого можна побачити, навчитись та зробити. Пізніше у таборі тематична лінійка супроводжувалася віршами та розповідями про традиції та соціально-побутове життя козацьких сімей.

Наступного дня на дітей чекали веселі змагання «Нащадки козацької слави». Після них загони з гарним піднесеним настроєм приступили до розучування народних танців «Хто із вас мастак станцювати гопак». Перемогу у конкурсі «Дискотека українських танців» отримав загін «Оба-на», а у конкурсі «Гопак» почесні місця отримали Михайло Мамчур та Владислав Лопатюк. Неймовірні враження та захоплення отримали діти під час участі у святковій програмі, присвяченій Дню захисту дітей. Різноманітні дійства стали для вихованців невимовним святом, адже тоді лише вони опинилися у центрі уваги.

Ось так весело і цікаво пройшов перший тиждень зміни, але літо триває. І значить, тривають ігри, пісні та розваги.

Ірина Мандибура, Ганна Никитюк, вожаті табору “Зелена планета”

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up