Таке враження, що це російська пропаганда

Таке враження, що це російська пропаганда

Козятинський осередок ПП “Громадянська позиція” провів опитування серед населення міста, відповідно до публікації 9 листопада 2017 року в “соціально-культурному виданні” статті Сергія Матвіюка (посилання на публікацію статті на особистій сторінці https://www.facebook.com/s.a.matviuk/posts/510510459315859) під псевдонімом “Андрій Мордюк” стор.1 “Розстріляна надія на краще майбутнє”. Коли б таку статтю написав громадянин Росії, російський націоналіст, то я б це зрозуміла: він просто відстоює російські інтереси. Але коли це пише громадянин України, радник міського голови і його передруковує газета, пов’язана з мерією, то виникає багато запитань

Ми опитали 80 людей — пересічних громадян різного віку та статі. Усі без винятку на камеру або без неї відмовились від публікації свого прізвища та фото. Різними фразами пояснили, що після таких публікацій по возвеличенню царя, бути політично відвертим в Козятині суттєво небезпечно. І що, як не згладжуй ситуацію, то першими, хто понесе списки до окупантів, буде партійний осередок БЮТ в його повному складі. Оскільки він контролює дане видання і несе персональну відповідальність. А за пройдений час ніхто ніяких акцій протесту, заперечень, письмово і усно не провів проти статті.

Відео дня

 

Суть цієї публікації підводиться, до того, що цар Микола ІІ розбудував і возвеличив Україну, як державу, був меценатом зрілого суспільства, яке, якщо б ми успадкували, то жили в російській імперії щасливі і багаті. Що завдячуючи царю, а не технічним вимогам часу та розвитку економіки і окупації України, були побудовані індустріальні об’єкти: вокзал, депо і таке інше. Що бунт в Росії обірвав щасливий розвиток подій в Україні тощо.

 

Однак, вказану статтю не можливо назвати по іншому, як пробний шар легкої фази гібридної війни російської імперії. Вказана стаття стверджує безглуздість людських втрат, понесених громадою Козятина під час діючої війни з російською імперією, яка, як і при царі намагається окупувати і експлуатувати український людський ресурс та його економічний потенціал. Перетворюючи Україну на поле війни. Що і вдалося реалізувати російській імперії окупацією Криму, Луганська та Донецька.

 

Хотілось би мені особисто і громаді отримати правову оцінку і дати роз’яснення відповідних органів: “Що це за такий прояв сепаратизму в гібридній війні проти України?” Прикро, що керівники політичних осередків Козятина, депутатські групи, громадські діячі, лідери ветеранських організацій так званого АТО (які ще не перейменувалися в організації ветеранів діючої війни з Росією) не дали юридично правової оцінки сепаратистському прояву гібридної війни на шпальтах газети, де друкується офіційна сторінка міської ради.

Ось деякі коментарі до посту Матвіюка на його сторінці ФБ (станом на 22 листопада)

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up