Такий футбол нікому не потрібний!

Такий футбол нікому не потрібний!

Ціна поєдинку — роздроблена нога гравця “Моноліта”

У суботу, 8 вересня, на козятинському стадіоні “Локомотив” відбулася футбольна зустріч  між місцевим “Монолітом” і діючим чемпіоном області “Світанок-Агросвіт” (Шляхова) з Бершадського району. Ціна поєдинку — подвійний перелом ноги футболіста “Моноліта”, якому роздробили кістку.

Грубіяни на полі

Рахунок матчу — 1:5. Тільки те, що на табло, не є співвідношенням майстерності команд на футбольному полі. Зібравши під свої знамена класних виконавців, команда з Шляхової не завжди бере майстерністю. Нерідко вони досягають успіху грубощам на полі і тиском на суддів тренерським штабом ФК. Знаючи, що судді поблажливо ставляться до гри чемпіона, гості грають занадто розкуто.

Відео дня

І епізод, який трапився за 6 хвилин до завершення першого тайму, яскраве тому підтвердження

При рахунку 0:2 козятинці організували стрімку атаку. Вихід сам на сам з воротарем “агросвітівців” завершується ударом в ногу нападаючому. Стрибнувши назустріч прямими ногами, голкіпер з Шляхової, ламає гравця козятинців.

 

Матч без екстреної допомоги

Футболіст лежить на полі, а тренер гостей виходить на футбольне поле роздавати на горіхи судді. На його думку, його голкіпер зіграв у м’яч і жовтої картки від арбітра не заслуговує. Коли з’ясувалося, що страж воріт гостей зламав своєму візаві ногу, то тренер “Агросвіту”, замість вибачень, пішов переглядати, чи правильно був призначений одинадцятиметровий. Його то більше цікавило, ніж важка травма футболіста команди суперника.

А поламаний гравець лежав на газоні футбольного поля майже півгодини. Виявляється, делегат матчу (інспектор) Володимир Дзюба не перевірив, що на стадіоні відсутня екстрена медична допомога. Правда, зі слів тренера “Моноліта” Павла Луцюка, стало відомо, що ознаки медичної реформи дійшли вже й до спорту. На футболі обласного і місцевого рівня екстрена медицина можлива тільки за викликом. Як би не вихваляв вінницький губернатор медичну реформу, для пересічного українця вона — наявна. Автівка, в якій приїхали медики в червоних комбінезонах, була в дорозі майже сорок хвилин. Це максимум, що міг вижати водій з розвалюхи, яку називають санітарною машиною. За збігом обставин, санітарка в екстрених випадках чомусь завжди їде аж з Махнівки. Поки потерпілому наклали шини, пройшло ще десять хвилин. Пролежав футболіст на мокрому полі більше 40 хвилин, що може коштувати йому ще й здоров’я

 

Суддею керував тренер гостей

Гру поновили після того, як постраждалого футболіста відвезли в лікарню. Назначений  пенальті був реалізований Олександром Гребініком. Тільки справедливе рішення було не в пенальті, а у вилученні грубіяна з поля. Але цей гол дав промінь надії на справедливість у цьому поєдинку. Монолітовці могли й зрівняти рахунок. Та запал гравців козятинської команди зник тоді, коли відчули, що суддя в полі знову став реагувати на підказки тренера гостей. Мабуть забув, що не видалив з поля грубіяна. Він, мабуть, більш схилявся до думки, що призначеного пенальті таки не було. Відчувши, що по такій погоді і грі суперника краще поберегти ноги, козятинці просто дограли зустріч, пропустивши у свої ворота ще три м’ячі.

Матч закінчився. Футболісти покинули поле. Гравця “Моноліта” майже тиждень готуватимуть до операції. А тренер приїжджої команди і далі обговорював, чи правильно був призначений пенальті.

 

“Птиця щастя” в мікрофоні — травмований спортсмен на полі

Те, що відбувалося в цей день на футбольному полі, самий раз взяти на замітку силовим структурам. Поняттям про чесну гру в цій зустрічі навіть не пахло. Протягом усього матчу командою так званих гостей чинився тиск на бригаду суддів. Адже за такі дії арбітр мав повне право видалити тренера. Тільки арбітр з якоїсь причини слухав впливового наставника  Чому? Коли руки судді нічого не брали. Чи рефері отримав вказівку дослухатися до порад з тренерського місточка?

Легендарний коментатор Микола Озеров у свій час сказав: ”Нам не нужен такой хоккей”. І хоч сказав він ці слова 46 років тому у грі команд СРСР з Канадою, його слова цілком підходять до звітного матчу. Нам не потрібен такий футбол, де наставники команд виправдовують і користуються послугами футболістів-костоломів.

З командою гостей все зрозуміло. Що з них візьмеш? Та коли наш земляк лежить на газоні з важкою травмою, а по стадіоному радіо звучить пісня “птиця щастя”, то хочеться запитати: у нас, господарів, совість є?  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up