«Такого срачу в центрі міста не повинно бути». Про смітник у «Тихому місці»

«Такого срачу в центрі міста не повинно бути». Про смітник у «Тихому місці»

На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулися власники приватних гаражів та пункту прийому металобрухту. Вони повідомили, що кожен рік прибирають територію, яка їм не належить. Вивозили сміття власним транспортом. Тільки в цьому році сміття згребли стільки, що власними силами не впорались, тож звернулися за допомогою в «Чисте Місто». А там кажуть, що спочатку треба заключити договір і заплатити.

Коли ми приїхали на «Тихе місце», так місцеві іноді називають територію біля гаражів, що на вулиці Винниченка, то побачили декілька згорнутих куп сміття. На одній купі в переважній більшості були порожні пляшки з-під горілки. На іншій купі хилитало вітром стаканчики з-під кави. Далі їх щоправда було небагато, здебільшого валялися шприци, які використовують в «Тихому місці» наркозалежні. Таких куп власники гаражів згорнули більше п’яти, а вивезти сміття не можуть. В «Чистому місті», куди люди звернулись, кажуть, що треба договір скласти.

Відео дня

– Я повирубував всі хащаки. Все сміття згребли на купи. Попросили в «Чистому місті» щоб дали машину на вивіз сміття. А там кажуть, що треба заключити договір і заплатити гроші. – розповідає підприємець пункту збору металобрухту. – Самі вирубали хащі, згребли сміття і ще повинні заплатити, щоб сміття вивезли. 

 – Якби ми згребли купу корозії чи купу непотребу від автотранспорту ми склали б той договір. Тому що то наше сміття, – додає власник гаража Олег – Яке ми маємо відношення до стаканчиків з-під кави? Ми кожен рік гребем чуже сміття і вивозили його власними силами.Тільки в цьому році його стільки, що причепа легковушки замало.

— А де береться сміття і хто вам сюди його приносить? – запитали ми у пана Володимира.

– Де береться... Туалети закрили. В нашому «Тихому місці» туалет за гаражами чи в кущах, які ще залишилися, а папір вітер носить, – каже він. – Пакети з сміттям люди лінуються в смітевий бак нести, кидають де попало. Стаканчики від кави накидають ті, що в магазинах напої купують. Замість того щоб «Чисте місто» забов’язало власників магазинів утилізовувати використані ємності в інший спосіб, то вони хочуть щоб ми стихійне сміттєзвалище в центрі міста прибрали, як власники території. Коли «Чисте місто» назвалися чистим то чистоту треба робити. А для цього потрібно виділити нам транспорт щоб магазинне, кав’ярень та домашній непотреб вивезти. Ми самі причіп нагрузимо, тому що, вибачте, такого срачу в центрі міста не повинно бути. Тут іноді граються. Ким вони виростуть, коли бачать як дорослі потопають у смітті? –підсумував свою розповідь сімдесятилітній підприємець

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анна Анна

    Район ПРБ садок  там просто жах
  • Анна Анна

    Така ситуація, у нашому місті на кожному кроці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up