Танцювали та пускали віночки: у Самгородку влаштували свято Івана Купала

Танцювали та пускали віночки: у Самгородку влаштували свято Івана Купала
  • У суботу, 3 липня на сільському стадіоні у Самгородку відбулися урочистості приурочені до дня Івана Купала. 
  • Про це йдеться на сторінці "Самгородок Наш"

Взагалі, в Самгородоцькій громаді свято Івана Купала започатковане ще у 80-хх роках і є традицією наших мешканців дотепер.

У святі прийняли участь творчі колективи, а саме: аматори Широкогребельського клубу Поліна Пилипчук у супроводі танцювального колективу «Надія», учениці Самгородоцької дитячої музичної школи Оксана Даценко та Карина Петлінська, Марія Лобода з села Миколаївка, вокальний ансамбль Широкогребельського клубу «Цукроварочка», Дарья Мінаєва з Сошанського та Анджеліка Дідук.

Відео дня

Відбулося театралізоване дійство "Купальські гуляння" за участю вихованців зразкового хореографічного ансамблю "Зірки Арчі" та народного аматорського театрального колективу "Smagron", солістки Віталіни Большанек з Миколаївки, народного аматорського фольклорного ансамблю «Мальви» та вокального дуету «Сузір’я».

— Цьогорічна купальська ніч виділялась різножанровими художніми номерами, духовно об’єднала усіх присутніх. Закінчилося свято традиційним пусканням віночків на воду та запалюванням святкового вогнища, який охороняє від злих духів, випалює усе погане, зле, вселяє любов і красу у душі молодих, — йдеться в дописі

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

keyboard_arrow_up