Тарифи: нахабно і самовільно

Тарифи: нахабно і самовільно
  • Підло і самовільно підняли тариф на сміття
  1. А де громадські слухання з цього приводу?!

Стало відомо, що виконавчий комітет міської ради своїм рішення від 29.11.2018 року прийняв постанову за №406 про зміни тарифів на вивезення сміття. .

“Розглянувши звернення комунального підприємства ”Чисте місто” (йдеться в рішенні) щодо встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, враховуючи значне підвищення вартості паливно-мастильних матеріалів, з метою приведення тарифів до економічно обгрунтованих, виконком вирішив…”

Відео дня

Отож нам без ніяких аналітичних підрахунків доводять, що тарифи в три рази підняли. А громадські слухання з цього приводу? Слабо? Чи наш “божок” боїться так людей, що навіть нехтує Законом? Хочеться йому нагадати, що у царя Соломона була каблучка з надписом: ”І це пройде”. Отож, “головування” також пройде, вдруге, зрозуміло, не оберуть, як тогді по Козятину ходитиме? Як людям в очі буде дивитися? Чи відразу тюхне? Маю припущення, що так зневажати громаду може тільки людина без совісті і честі.

Нам втюхують послуги із вивезенням твердих побутових відходів для населення за 63.80 грн з ПДВ за 1 м кубічний на місяць! Підняли тариф і на послуги із захоронень твердих побутових відходів для населення. У цьому пункті виникає питання: на сьогоднішній день є захоронення побутових відходів?

Довідка: Відповідно до пункту 1.4 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з захоронення побутових відходів, затверджених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП), від 04.04.2017 № 467, НКРЕКП здійснює ліцензування господарської діяльності з захоронення побутових відходів у разі, якщо суб’єкт господарювання провадить (має намір провадити) діяльність з захоронення побутових відходів для населених пунктів з чисельністю населення понад 100 тисяч осіб (сукупно) та/або суб’єкт господарювання провадить (має намір провадити) діяльність з захоронення побутових відходів на об’єктах (полігон/звалище) з потужністю понад 50 тисяч тонн або 200 тисяч метрів кубічних побутових відходів на рік.

То які відходи має захоронювати КП “Чисте місто”, коли полігон в Козятині тільки будується.і немає ще чого захоронювати?

Ще виконком встановив тариф на вивезення та захоронення твердих побутових відходів — на одного мешканця 16.30 гривні на місяць. Тобто мастильно-паливні матеріали подорожчали від попередніх на 7 гривень. А тарифи з вивозу сміття підняли відносно попередніх тарифів більш як у два рази...

Підняти ціни на вивіз сміття до економічно обгрунтованих, звичайно, можна. Тільки, як свідчить статистика, є багато сімей, які не спроможні платити стільки. Яке вже там сміття, коли в багатьох нічим за опалення сплатити? Якщо влада цього не розуміє, то за рік, два “Чисте місто” залишатиметься й надалі з протягнутою рукою і з виконкомом по вуха в смітті.  

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина Шайдовска

    Невже стільки вивозять сміття?  Це просто жах, які ціни.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up