Тарифи: за електроенергією платитимемо ще більше

Тарифи: за електроенергією платитимемо ще більше

З 1 квітня в Україні очікується підвищення цін на електроенергію. Про це повідомили в НКРЕКП — національній комісії, що здійснює регулювання енергетики та комунпослуг.

Йдеться про тариф на передачу електроенергії. Вже є постанова про те, що з 1.04.2021 року тариф на передачу е/е підніметься до 316,08 грн за МВт-год проти нинішніх 293,93 грн. У процентному співвідношенні підвищення буде на 7,5%.

Одне з вагомих підстав для такого підвищення — включення в структуру «Укренерго» близько 1,5 млрд грн витрат, а також виплати відсотків по кредитах держбанків. Все це має відношення до розрахунків з ДП «Гарантований покупець».

Раніше повідомлялося, що на світових біржах електроенергія стабільно тримає максимальну ціну. 8-10 лютому біржова вартість електроенергії на ринку «на добу вперед» в об’єднаній енергетичній системі України в пікові години залишається на максимальному граничному рівні — 2048 гривень за мегават-годину. Такі дані ДП «Оператор ринку». Така ж ціна була й у вечірні години (18:00 – 20:00).

Відео дня

Де не буде світла у Козятині і селах? Графік планових відключень на тиждень (22–28 лютого)
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (13)
  • Dima Konov

    Щоб Зеленський їздив частіше на Буковель . Того іде підвищення
  • Оксана Казмірчук

    На все ціни піднімаються а зарплати стоять на місці
  • Leonid Dunaevskiy

     За це стояли на Майдане
  • Yulia Valeriivna

    Как бля выживать с такими огромными зарплатами, только и работаешь на коммуналку, а кушать что? Снег или траву?! Что за хрень происходит, как могут уничтожают

    Yulia Valeriivna reply Yulia Valeriivna

    Іринка Іринка Тадеуш 😥

    Іринка Іринка Тадеуш reply Yulia Valeriivna

    Yulia Valeriivna вже буде травичка подножний корм((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up