Тарифний майдан. Написали Акт і почали збирати підписи

Тарифний майдан. Написали Акт і почали збирати підписи
  • Третю неділю козятинчани збираються щоб виразити протест за непомірні тарифи на енергоносії. Кожного збору на тарифний протест виходять інші люди. То яким був козятинський тарифний майдан за 3-и тижні

На першому зібранні громада зобов’язала місцеву владу вжити заходи щодо здешевлення тарифів. Другий раз зібралися щоб почути, що для зменшення тарифів зробила місцева влада і які потрібно прийняти рішення, щоб Козятин ще краще почули ніж 10 січня. Тільки 17 січня на зібранні створили координаційну раду.

Відео дня

На зібранні 24 січня на тарифний протест вийшли знов нові люди. Ще раз визначилися з ініціативною групою за одно обрали голову тарифного майдану, його заступника, секретаря і написали протокол зборів.

Ще до початку протестної акції, з нами поділився своїми думками один з учасників тарифного зібрання пенсіонер за віком пан Микола.

— Яким обнадійливим для козятинчан був перший тарифний майдан, – каже наш співрозмовник. – Багато наших земляків відчули себе громадою, яка може впливати на рішення, не в плані зменшення тарифів. Якби 10 січня вийшла вся 25 тисячна громада проти тарифів — це мало що змінило на державному рівні. Центральна влада знає, що є люди в яких є робочий стаж, пенсія 2400, субсидії 400 гривень, а в платіжці за опалення хатини 2600. Тільки влада на поступки не йде тому, що вона тільки гвинтик олігархічної системи. Не Україна бідна. Не може бути бідною країна, яка за природними ресурсами займає 4 місце у світі. Вона пограбована. Тому ми все одно повинні виходити на протести на будь який тарифний чи не тарифний майдан. Самі обрали таку владу тож самим потрібно витягувати себе з болота. Крім нас самих нам нікому допомогти, – підсумував пан Микола.

На початок тарифного зібрання виявилось, що ініціативна група, яка мала на 24 січня зібрати підписи мешканців багатоквартирних будинків та зібрати близько 300 осіб на мітинг завдання не виконала.

Віктор Рудь головуючий на тарифному зібранні, що відбулося 17 грудня, підготував «Акт безпосереднього волевиявлення громадян України (протест)».  Іншим питанням порядку денного збору громади було створення ще однієї ініціативної групи та обрання голови тарифного майдану. Коли процедурні питання були вирішені ініціативною групою був підписаний протокол зібрання в якому поставили свої підписи 173 козятинчани.

Позитивом цього зібрання є те,  що громаду почуло керівництво міста і депутати.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Павло Дроздовський

    Е-демократія допоможе ПІДСИЛИТИ важливість питання.
  • Л.Шевчук

    Міський голова говорячи пенсіонеру, що у неї такі самі платіжки по комунальним, замовчує, що вона отримує заробітну плату за рахунок людей, які вимушені потом добувати трудову копійку. А в Козятині є традиція: мер місиа йде з посади значно заможнішим ніж прийшов на неї. Так що балачки, що мер і народ живуть одним життям, одними проблемами це - бла-бла-бла...
  • Венера Михайська

    Коли голова нашої громади каже представникам ініціативи, що Ви просили. то ми прийняли на сесії, це приклад налагодженої комунікації.  Що вимагають мешканці зрозуміло. А, які конкретні пропозиції по вирішенню цієї проблеми пропонує голова та депутати? Можливо кращє, щоб депутати на сесії не креслили проєкт звернення, підготовлений юристом міської ради одноосібно, та тривалий час не сперечалися, який текст затвердити, узгодити проєкт документа до сесії між представниками депутатських фракцій ради та представниками ініціативи громади. Тоді немає потреби кожну неділю мешканцям збиратися на майдан.
  • Надежда Дворская

    Очень мало людей знают когда митинг,просьба сообщить когда митинг.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up