Тарифний майдан в Козятині. «Це тільки попередження. Поки що»

Тарифний майдан в Козятині. «Це тільки попередження. Поки що»

На цьому тижні у соцмережах з'явилася інформація, що у містах України люди мають вийти на тарифний майдан. На протестну акцію непомірних тарифів відгукнулися й козятинчани. Скільки зібралося людей і що вирішили?

Коли ми 10 січня приїхали на площу, де мала відбутися акція, людей спочатку було зовсім мало. Активісти, які прийшли за 10 хвилин до назначеного часу, стали скандувати «ганьба» драконівським тарифам. 

– Ганьба захмареним тарифам і ганьба тим, хто сидить на диванчику і думає, що нехай хтось інший добивається справедливої ціни на комуналку.. Коли не висловити рішучого протесту, то влада може подумати, що розцінки на комунальні платежі нас влаштовують. – казав один з учасників протесту. – А це ж не так, ми багато в чому собі відмовляли, ледве зводили кінці з кінцями при попередніх тарифах.

З кожною хвилиною кількість незгодних з тарифами людей на площі збільшувалось, а на 12 годину їх було більше як півсотні. В назначений час підійшла міський голова Тетяна Єрмолаєва.

Відео дня

Спочатку їй задали питання щодо якості і вартості води в нашому місті і чи не варто взяти водогін, який у власності залізниці, на баланс міста. Міський голова сказала, що в сусідньому Бердичеві водоканал на балансі міської ради. Вони не покривають собівартість і залізли 40 мільйонні борги. 

– З водогоном в Козятині може бути 60 мільйонів боргу на рік. Я водою не займаюся, я можу  тільки зробити проплату на економічно обгрунтований проект. – казала очільниця міста.

Потім стали говорити про тарифи електро і газопостачання. Тетяна Єрмолаєва пообіцяла, що скличе позачергову сесію.  На той час на площі уже зібралося майже дві сотні козятинчан. 

Від мітингуючих щодо несправедливих тарифів прокоментував ситуацію учитель Едуард Дембіцький.

– Так як наша  міський голова представник від народу, має звернутися мінімум в три установи: у Верховну раду, до президента та Кабінету міністрів для того щоб врегулювали ціни. Електрика і газ мають йти українцям по собівартості. Через тиждень ми знов о 12 годині зустрічаємось. Якщо до нас не дослухаються, ми будемо  відстоювати справедливу ціну на енергоносії більш радикальними методами. Зараз ми робимо словесну маленьку хвилю, не допоможе – маленька хвиля дійде  до цунамі. Якщо громада прийме рішення перекриваємо залізницю та дороги – будемо їх перекривати. 

– Це не зовсім законно, а нам продавати наші надра законно? Який привіт – така й відповідь, – доповнили Едуарда Дембіцького інші мітингуючі..  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (40)
  • Місцевий

    і що добились?
  • Читач23

    Всі на площу
  • Макс Титарчук

    Згоден з цим чоловіком на всі 100%
  • Світлана Янковчук

    Люди не можуть мовчати

keyboard_arrow_up