Театральна студія «Погляд» презентувала виставу «Цибуліно»

Театральна студія «Погляд» презентувала виставу «Цибуліно»
  • Мистецтво. На Дні міста козятинчанам показали дитячу виставу «Цибуліно». Її підготувала режисер театральної студії «Погляд» спільно з хореографом Надією Бортюк. Видозмінену історію про Чиполіно продемонстрували шістандцять акторів, більшість з яких — новачки

Любов Скворцова завітала на прем’єру разом з онукою Мартою. Жінка дуже любить театр, тому часто їздить на виступи до Вінниці. І неодмінно відвідує усі вистави, які демонструють на нашій місцевій сцені.

— Сьогоднішній виступ мені дуже сподобався, — ділиться враженнями жінка. — Частіше б таке влаштовували. Дуже гарно на сцені, костюми гарні. Дітки гарно все розповідають. Такого нам треба повчитися. Особливо дітям, щоб бути організованими.

Відео дня

Вистава «Цибуліно» — оновлена версія знайомої усім нам з дитинства казки про Чиполіно. У спектаклі взяло участь шістнадцять акторів. Більшість з них із нового складу. Деякі вийшли на сцену вперше. Декому довелося виконувати кілька ролей поспіль.

Для Анастасії Славути цей спектакль став першим. Дівчина захоплюється танцями. А до театральної студії «Погляд» прийшла, аби спробувати щось нове. У виставі зіграла графиню Черешню.

— Вона дуже високої про себе думки, — розповідає про свою героїню акторка. — Має погані наміри і не рахується з думкою інших.

Рита Мошківська відвідує гурток вже три роки. У «Цибуліно» втілила образ позитивного персонажа — Виноградинку.

— Моя героїня активна, — каже дівчинка. — Вона часто створює щось незвичне.

За сюжетом, звичайні овочі на чолі з Цибуліно повстають проти свавілля «привілейованих» фруктів та скидають їх з престолу. У виставі показані звичні для сьогодення речі. Наприклад, коли батько каже, що до в’язниці кидають чесних людей, а при владі злочинці.

— А Лимончики — це взагалі втілення нашої системи, — пояснює Наталія Павленко, режисер. — Цією виставою я хотіла показати, що незалежно від обставин людина має боротися за життя. Людину ніхто не має право принижувати. Кожен має право на висловлення своєї думки та волі.

Аби дітям було цікавіше дивитися, режисер зробила стару версію більш сучасною. Хоча зізнається, що втілити задумане на сцені значно складніше, ніж показати все за допомогою анімації.

— Мультик більш яскравий, там більше міміки, — продовжує Павленко. — Навіть Помідор грайливіший. Поставити спектакль значно важче. По-перше, не вистачає технічного устаткування. Певно, ця вистава не стільки дитяча, як для дорослих. Бо дітям вона не дуже зрозуміла.

Про театральну студію

Театральна студія «Погляд» функціонує понад вісім років. За цей час виховала багато дітей, які пов’язали своє життя з мистецтвом.

— Багато моїх випускиків тепер мої колеги, — розповідає Наталія Павленко. — Наприклад, Ілля Мхеїдзе. Він закінчив театральний і зараз працює режисером. Костя Кошель теж закінчив театральне і у сфері мистецтва працює.

«Погляд» регулярно відвідує фестивалі. Минулого року на Фестивалі українського аматорського театру «Theatre day fest» у Києві презентував спектакль «Маленький принц» за твором Антуана де Сента Екзюпері. Там виборов третє місце.

— «Цибуліно» ми теж хотіли презентувати на фестивалі, але не вийшло, — каже режисер. — Так склалися обставини, що цього року ми не встигли підготуватися. Бо фестиваль проводили у травні.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:28 Синоптики попереджають про грозу 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up