Техніка безпеки та бойова підготовка: у Козятині навчали бійців територіальної оборони

Техніка безпеки та бойова підготовка:  у Козятині навчали бійців територіальної оборони

Минулої суботи, 24 квітня, на базі Козятинського райвійськкомату в рамках єдиного стрілецького дня пройшли навчання бійців 173-го окремого батальйону територіальної оборони

 

В Україні створено 25 бригад територіальної оборони, одна з яких у Вінницькій області. До складу кожної входить по кілька кадрових військових, решта – військовослужбовці резерву, які підписали контракт на службу.

– У Вінницькій області кілька батальйонів територіальної оборони, один з яких розташований в м. Козятин. Він складається із чотирьох рот: Козятинської, Хмільницької, Літинської та Погребищенської. Останньої суботи кожного місяця ми проводимо заняття в рамках єдиного стрілецького дня, – розповів Віснику командир 173-го окремого батальйону тероборони, підполковник Андрій Хажієв. – Якщо приходять нові люди, як на цей раз, то починаємо із загального – розповідаємо про заходи безпеки, що таке батальйон територіальної оборони, його основні завдання. Сьогодні до нас приїхали на заняття 15 резервістів із Літина та Хмільника, 6 з них раніше підписали контракт, решта – нові. Такі навчання дають змогу підтримувати боєздатність територіальної оборони.

Відео дня

Розпочалися навчання з інструктажу з техніки безпеки та шикування на плацу перед райвійськкоматом. Після чого у класі пройшли заняття, на яких тероборонівців ознайомили, з яких підрозділів складається батальйон, чим займатиметься у випадку ворожої агресії, яке озброєння має, з основами військової топографії та зв’язку, особливостями роботи блокпостів. Пройшли інструктаж щодо поводження зі зброєю.

Від теорії перейшли до практики — провели тренування з вогневої підготовки, тактичного пересування та переміщення під час ведення вогню тощо. Також відбулися заняття з тактичної медицини, на яких тероборонівці тренувалися надавати невідкладну допомогу.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up