Телебачення стане платним. Українські канали закодують 20 січня

Телебачення стане платним. Українські канали закодують 20 січня
  • Грядуть зміни. Комерційно-розважальні телеканали України у січні наступного року закодують свій сигнал із супутника. Третина населення, яка безкоштовно переглядала телевізійні канали, залишиться без них, якщо не обере один із інших шляхів доступу до телесигналу

Інвестиції в кодування супутникового сигналу мовників телегрупи становили $7,5 млн. Із них $2,5 млн вклали медіагрупи; оператори і постачальники обладнання – $5 млн

Уже декілька років між основними гравцями телевізійного медіа бізнесу точаться суперечки про трансляцію телеканалів у кодованному вигляді. Декілька разів були названі дати кодування сигналу із супутника, але кожного разу знаходились вагомі причини не робити цього. Змінювалась то влада, то господарі телеканалів, йшли чергові та позачергові вибори, пори року диктували недоречність заходу. 

Кодуватимуть канали

Подолавши усі розбіжності, чотири провідні медіа групи, 1+1 Медіа, Медіа Група Україна, StarLightMedia і Inter Media Group, дійшли згоди, обрали нову безкарткову систему кодування свого сигналу.  Уже з 4 листопада очікується маятникові кодування деяких телеканалів, які нагадають, що за все у цьому житті потрібно платити і шляху до безоплатного телевізійного контенту більше не буде. Медійники стверджують, що такі вимоги сучасного світу. Це необхідно для підвищення якості телепрограм, оновлення телевізійного обладнання, боротьби з піратством та провайдерами-шахраями. Чи є в нас кошти, щоб оплачувати цей контент, справа інша. Вони порахували наші гроші і дійшли висновку, що є. 

Відео дня

Перейдуть не всі

Абонплату планують ввести у розмірі 60-70 грн в місяць і порівнюють це з 3-4 філіжанками кави, від якої можливо відмовитись, аби не втратити можливість переглядати улюблені серіали та нервово-паралітичні шоу «Хто з ким, коли і як». Медіа магнати очікують, що до 2 млн домогосподарств залишаться на супутнику, так як не спроможні оплачувати дану послугу. Інші глядачі розподіляться між супутникових операторів «Віасат» та «Екстра ТВ», частина відійде на IPTV та кабельне телебачення. Кожен відповідно до свого гаманця обере свій варіант вирішення телевізійної проблеми.

Слід зазначити, що на супутнику багато транслюється російськомовних каналів, також залишиться змога перегляду менш рейтингових 40 українських інформаційних та інших каналів. Можливо бажання телевізійників заробити на нас кращі статки підштовхне аудиторію більше слухати радіо, читати пресу, спілкуватись особисто. Можливо будуть збиратись разом у друзів, щоб переглянути серіал чи новини. А медіа групам буде можливість порахувати свої втрати на рекламному ринку та кількість втраченої аудиторії.

«За рекламу будемо платити»

У соцмережах вже активно обговорюють нововведення. Більшість дописувачів обурені необхідністю платити за телебачення.
«Які 200 каналів!? Я дивлюсь на супутнику 5 каналів, дитина - три! Тупо немає що дивитися! А вони ще хочуть бабосики за ту х...ю, що крутять! Смішно», – пише Ярослав Качмар.

Анатолій Босик пропонує бойкотувати платне телебачення.
«Давайте почекаємо, доки вони закуплять повністю все обладнання і ще пару мільйонів тюнерів, а тоді залишимось лише на безкоштовних каналах. А жирні медіа коти нехай купують губозакаточні станки. Треба хоч один раз провчити монополістів. То ж зіб’ємо їм апетит разом!» - написав він у Фейсбуці.
«О, тепер, щоб дивитись рекламу, потрібно буде заплатити?» – зазначив Сергій Рубан.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Антип Лютий

    Все правильно эпоха бедности ушла. поддерживаю. за все надо платить вы сделали это вместе ))
  • Газенваген

    Одобряю! Zeскот за все должен платить.. это вы заслужили
  • Сергей Башин

    платити за реклами
  • Ангелина Ангел

    Платне телебачення? Ну і ...з ним. У ''відповідь чемберлену" підемо в бібліотеку, будемо книжки читати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up