Темрява на частині Джерельної. «Нам більше не треба, всього 2 ліхтарі», – кажуть місцеві

Темрява на частині Джерельної. «Нам більше не треба, всього 2 ліхтарі», – кажуть місцеві

У п’ятницю, 2 квітня, на гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулися мешканці вулиці Джерельної будинку 60. Вони повідомили, що перед місцевими виборами на їхній вулиці провели ЛЕД освітлення.
– Але провели його від 1-го до 50 номера та від кінця вулиці до будинку за номером 74. Невже ми гірші за інших?, –  запитують 

Коли ми їхали за вказаною адресою, то помітили, що від будинку 158 до будинку 60 на кожному будинку є табличка з вказаним номером. У когось на табличці вулиця Джерельна у когось досі стара назва – Кірова, але вони є і це полегшує пошук потрібного домогосподарства. А ще ця вулиця розділена на три частини. 

– Перша її частина від № 1 до 50. Друга йде з кінця вулиці до 74 будинку і сходить в сторону на провулку Лісовому. Третій – «сиротинський», – каже випадковий співрозмовник, якого ми зустріли по дорозі,  пан Олег. Він розповів, що освітлення вулиці зроблено так, що живиться з різних сторін. Тому не на всій вулиці є світло.

Відео дня

Коли ми прийшли до будинку 60, нас зустріли пан Микола з пані Галиною. 

– Ми вже зверталися у міську раду з питанням чому на початку і з кінця вулиці є освітлення, а у нас – каже жінка. – Там нам сказали, що треба звертатися до депутата міської ради Шумського. Він був у нас, тільки каже:«От куди я вам ці ліхтарі пристрою?». Ми йому навіть стовпи показали, де на нашу думку, мають висіти 2 ліхтарі, які ми просимо поставити.

– У нас тут така темнота, що молодь сюдою не ходити, а біжить. Бояться темрявою ходити. Були випадки, коли невідомі з кущів нападали на людей. – розповідає пан Микола. –  Дорога бачите яка, тут одні калюжі. Коли маневрового на витяжці немає, ми ходимо колією витяжки. Є люди які бояться йти в темряві, то перелазять під вагонами. Були випадки, коли людина ще була під вагоном, а локомотив починав надвигати на гірку. Сподіваємося, що може з вашою допомогою нам поставлять цих 2 ліхтарі. Більше сюди не треба.

Коли добре смеркло, ми ще раз навідались на проблемний відрізок вулиці Джерельної. Тільки для перевірки темряви ми обрали не зовсім вдалий період. Маневрів з вагонами на витяжці не було, і від вишок освітлення залізниці пробивалися промені світла. Тільки такого освітлення вистачало, щоб не вступити в калюжу. Коли виникає ситуація, як розповідали мешканці будинку 60, то вони дійсно живуть час від часу в суцільній темряві. 

В суботу, 3 квітня, ми звернулися до депутата міської ради Олександра Шумського. 

– З приводу освітлення на вулиці Джерельній, до мене з мешканців ніхто не звертався. Я був за адресою Матросова 202. Там ліхтар освітлення ЛЕД вийшов з ладу, світив тільки жовтим кольором  один ліхтар колишньої проводки. Я звернувся до заступника міського голови по ЖКГ Андрія Корнійчука і він направив за адресою спеціаліста і освітлення ЛЕД за вказаною адресою було відновлено. З приводу, щоб провести освітлення на Джерельній вам краще звернутися до начальника ЖКГ. Він заключає договори електропостачання.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up