Тенденції цьогорічних карнавалів — мультяшні герої та діснеївські принцеси

Тенденції цьогорічних карнавалів — мультяшні герої та діснеївські принцеси

У тренді серед старших дітей Ніндзяго, Лунтіки, Губка Боб та образ Ельзи з мультика “Холодне серце”, Софії Прекрасної  

 

Незмінним атрибутом Нового року завжди були костюми та яскраві вбрання. Адже багатьом хочеться відчути себе в образі улюбленого героя, особливо дітям. Завдяки маскараду у їх пам’яті залишаються чудові спогади на все життя.

 

Костюми від 20 гривень

Журналісти газети “RIA-Козятин” поцікавилися вартістю новорічного вбрання у магазині “Ромео”.

Відео дня

Дитячий костюм тут коштує - від 300 до 320 грн. За словами продавчині Марини, найпопулярнішими в цьому сезоні є Лунтік, Губка Боб, Маша, Колобок, сніговичок, Міккі-Маус та півник.

У дитячому комісійному магазині “Умка” придбати новорічний костюм для своєї дитини можна - від 20 до 150 грн.

— Цього року для дівчаток купують наряди принцес, сніжинок, — розповідає продавець Лідія Василівна. — Хлопчикам беруть костюми Аладдіна, вовка, ведмедика, Чебурашки. Зараз поки що масового напливу покупців немає.

Творча агенція “Paris” пропонує прокат новорічних костюмів - від 50 до 200 грн. Власниця салону Юлія Олександрівна розповіла, що найпопулярніші для хлопчиків Ніндзяго та герої мульфільмів. Минулого року для старших дітей в “тренді” були  Монстер Хай — для дівчаток, для хлопчиків — Трансформери.

У магазині “Маяк”також пропонують прокат карнавального вбрання. Це обійдеться близько 60 грн. За словами директора Ірини Петрівни, вартість застави коштує 10 гривень.

 

У Вінниці прокат цьогоріч: 75-200 гривень

“Салон Амур” пропонує прокат новорічних костюмів вартістю - від 75 до 200 гривень за добу. Продавець-консультант Світлана розповіла “RIA-Козятин”, що є найпопулярнішим для трьох категорій дітей. Так, для найменших  — сніжинки і зайчики, для більш дорослих — зірочки, принцеси, пірати та мушкетери. Для представників початкових класів — героїні мультсеріалів “Софія Прекрасна”, образ Ельзи з мультика “Холодне серце”, лицарі та Ніндзяго.

За словами продавчині вінницького прокатного пункту “Кіт Зорро” Ольги, найпопулярніші в цьому сезоні — фіксики, сніжинки, супер-герої. Ціна прокату — від 80 до 150 гривень. Пошив — від 300 до 500 грн.

А у творчій майстерні “Конфеті” (м. Вінниця) — за добу прокату карнавального костюма беруть від 90 до 100 грн.

— Якщо в прокаті відсутній якийсь костюм, тут можна замовити його пошив. Це коштує додаткові 50 гривень. Готові костюми коштують 300-350 грн, — каже власниця салону Альона.

 

У дитячих садочках диктатура

Якщо говорити про дитячі костюми, то моду на них диктують дитячі ранки. У основному обирають карнавальний одяг відповідно до ролі в новорічному сценарії. Мама трирічного Богдана говорить, що її дитині у дитсадку випала роль Їжачка. Тому обирати не доводиться. Нічого не змінилось: як і 10-20 років тому, все вирішують вихователі.

Одна з бабусь розповіла, що їй уже 55 років. Але вона і досі пам’ятає, як на новорічному ранку в дитячому садочку їй заздрила подружка:

— Мені дісталася роль королеви, а їй — гуски. І вона на мене образилася...

 
 
 
 

Козятинчани економлять на новорічних костюмах

Опитування в соцмережах серед козятинчан показало, що більшість бере карнавальні костюми для дітей напрокат (58%), шиють власноруч — 22 відсотки від опитуваних, 18 — купують, і лише 2%  замовляють пошив в ательє.

Журналісти опитали городян на вулицях міста. Виявилось, що батьки не готові витрачати на новорічні костюми більше, ніж 300 гривень. Вважають такі витрати невиправданими: діти швидко ростуть і на наступний рік костюми стають не актуальними. Тому вигідніше взяти напрокат.

 
 
 
Скільки ви готові витрати на новорічний костюм для своєї дитини?

Катерина (30), головний спеціаліст:

— Приблизно 400 гривень. Костюм будемо купувати.

 

Тетяна (29), тимчасово непрацююча:

— Сто гривень, не більше. Планую взяти напрокат.

Катерина (33), тимчасово непрацююча:

— Приблизно 300 грн. Костюм хочу брати напрокат.

 

Любов (37), прибиральниця:

— У мене троє дітей і тому костюми беремо напрокат. Це обійдеться приблизно 35 грн на один.

 

Валентин (62), інспектор:

— У мене внуки. Тому для них ми костюми купуємо. Готові витрати приблизно 300 грн.

 

Тетяна (58), касир:

— Я костюм шила сама. Але якби купувала, то — 300 грн.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up