Тепер працювати в Польщі можна лише у того, хто вислав запрошення. Гібридна війна стартувала

Тепер працювати в Польщі можна лише у того, хто вислав запрошення.
Гібридна  війна стартувала

 Якщо запросив один роботодавець, а ви працюватимете в іншого - будете нелегалом доти, доки перше запрошення не анулюють. Доки перше запрошення не анулюють, іншого не видадуть, бо все фіксує база.  

 Зміни в польському законодавстві щодо працевлаштування і документації відбулись з 1 січня 2018 року.

Про це варто знати тим, то збирається на заробітки до Польщі.

Відтепер, якщо майбутньому працівникові видають робоче запрошення, то він зобов'язаний працювати лише там, звідки отримав запрошення, - повідомила менеджер з персоналу Асоціації роботодавців Світлана Повар.

Відео дня

Творчі діти Глухівців.

- Якщо ж потенційний працівник перетинає кордон з запрошенням від одного працедавця, а йде працювати до іншого, - в такому випадку він буде працювати нелегально до тих пір, поки його перше запрошення не анулюють.

А новий працедавець не видасть запрошення від себе.

Більше того, якщо ж не анульовано запрошення, з яким ви перетинали кордон, нового не отримаєте.

Адже всі дані вносяться до новоствореної бази. Про що потрібно подбати, збираючись на заробітки до Польщі*

Якщо є біометричний паспорт: Біометричний паспорт, страхівка, бронь готелю (якщо на руках є робоше запрошення, то броні не потрібно.

Якщо працівник запрошення буде чекати на території Польщі, то на кордоні потрібно мати бронь готелю, при перетині кордону потрібно мати невелику кількість грошей, не менше 100 злотих).

Якщо паспорт без біометрики: закордонний паспорт з робочою візою, страхівку, запрошення до праці. *Готівку при робочому запрошенні на кордоні показувати не потрібно.
 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up