Тетяна Єрмолаєва: «Чекаю інавгурації, щоб нарешті почати діяти»

Тетяна Єрмолаєва: «Чекаю інавгурації, щоб нарешті почати діяти»
За даними ЦВК за Тетяну Єрмолаєву віддали свої голоси 3113 виборців (29,45 %). Вона єдина жінка серед голів міських громад у Вінницькій області
  • Важливо. Котельні, прийняття бюджету 2021, прийняття Стратегії 2030, геологорозвідка і проекти по воді — відповіді на ці та інші проблеми та питання по Козятинській ОТГ — читайте в нашому інтерв’ю з новообраною очільницею Тетяною Єрмолаєвою

Пані Тетяно, якими будуть ваші перші кроки?

— Першим моїм кроком буде підтримка медичної галузі. Мене неабияк бентежить ситуація з коронавірусом, адже місто знаходиться в червоній зоні. Щоранку отримую звіт з лікарні про кількість захворілих та померлих, статистика зовсім невтішна. Обурює те, що деякі люди досі не вірять в існування коронавірусу та його наслідки, порівнюють ковід зі звичайним грипом. У моїй родині вже померла одна людина від коронавірусної пневмонії, із захворюванням не впорались. Вірю, що починати потрібно з себе — менше ходити в гості і по магазинах, якщо захворів, обов’язково залишатись на самоізоляції, носити маску при скупченнях людей та регулярно мити руки. Як міський голова, зараз раджусь з лікарями, вивчаю проблематику та шляхи, щоб знизити захворюваність у нашій ОТГ. Чекаю інавгурації, щоб нарешті почати діяти. Окрім цього, планую привести міські котельні у відповідність до закону. Спочатку вивчу документацію, не здивуюсь, якщо за документами місто палить дровами і відходами дров, а не соняшниковим лушпинням. Потім потрібно буде повністю зупинити спалювання несертифікованого палива.

Це з нагальних питань. З більш стратегічних кроків — прийняття бюджету 2021, прийняття Стратегії Розвитку Козятинщини 2030, а також початок геологорозвідки та створення проєктів по воді. Попереду зима, для мене та команди, це час для планування та навчання. До приходу весни необхідно повністю вивчити питання води та досвід інших інших міст з його вирішення, знайти компанію, котра зможе розробити сучасний план розведення водогону по місту Козятин. Без води ще досі села Козятин, Іванківці та Рубанка. Для них ми також будемо індивідуально вивчати питання та знаходити найкраще рішення.

Відео дня

 Робота міського голови, а тим паче, голови ОТГ дуже енергозатратна. Навіщо це вам?

 — Я трішки не розумію, що означає енергозатратна робота. Мені здається, що кожна робота в моєму житті була енергозатратною, бо я ніколи не шкодую своїх сил, коли за щось берусь. Не роблю нічого на 70–80 %, в такому собі режимі енергозбереження, бо моє кредо — вкладати 200 % зусиль та отримувати відповідний результат. Є речі, які необхідно в нашому місті змінити, тоді вони стануть зручні, безпечні і змінять життя тисяч людей. Для мене наступні 5 років — це можливість кардинально змінити нашу ОТГ та життя її мешканців на краще.

 Як ви оцінюєте передвиборчу боротьбу, хід голосування і підрахунок голосів?

 — Передвиборча гонка була складна. Як завжди, типово для Козятина, було багато кандидатів. Не кожний з них мав свою стратегію і тактику, і відповідно отримав результат. Для мене це була дистанція в 5 років, так як моя підготовка стартувала на другий день після минулих виборів. Конкуренти застосовували різні, часом і не дуже порядні, дії, але у мене буде час це вивчити та винести уроки.

Хід голосування був напружений в часи пік, коли люди втомлювались стояти в чергах на дільницях і йшли додому. Багато людей зневірились. У нас з командою теж часом був присутній такий стан, особливо через дуже низьку явку виборців. Я була майже на всіх дільницях, скрізь було спокійно. Ми налаштовували членів дільниць і спостерігачів на злагоджену працю в команді, знаходження компромісів, лобіювали прозорість, чесність і гарний клімат в ДВК. Це запорука гарної роботи. Адже вибори були складні та нові для нас. Голоси були підраховані чесно, адже кожна команда виставила своїх членів ДВК, спостерігачів, журналістів, самих кандидатів, щоб спостерігати за ходом виборів та підрахунком. Здається, ніби на кожного працівника ДВК було по 5 контролерів.

 Які маєте плани щодо кадрової політики? Хто увійде у вашу комаду?

 — Місто — це єдиний організм, що живе і працює, незалежно від того, хто міський голова. Сотні працівників щоденно якісно виконують свою роботу, забезпечуючи нам комфорт і безпеку. Якщо робота команди налагоджена, то вона може видавати результат незалежно від того, хто її керівник. Зміна керівника може внести свої корективи, але команда є і вона працює.

Я готова до співпраці з усіма політичними силами, якщо їх вектор співпадає з нашим. Усіх депутатів знаю особисто і хочу, щоб ми всі разом показали найвищий результат. А саме — безпечне, комфортне, сучасне місто. В першу чергу, в команду війдуть висококваліфіковані фахівці, які можуть підсилити та покращити її роботу.

Чи будете підтримувати зв’язок, можливо консультуватися з членами старої команди?

 — Я готова підтримувати зв’язок та консультуватись з усіма, адже мій девіз — «Кожен важливий». Мені не соромно не знати якихось речей та зателефонувати будь-кому для консультації. Серед старої команди теж є достойні люди з величезним досвідом, які в свій час отримали довіру громади. При цьому, закликаю звикнути, що часи хабарів, домовленостей та схем у нашому місті закінчились. «Правила гри» тепер прозорі і однакові для всіх. Обіцяю нульову толерантність до корупції. Усі службовці отримують заробітну плату та зобов’язані робити свою роботу відповідно до закону, тому про жодні винагороди не може йти мови. Як я сказала раніше, схеми теж відійшли в минуле. Послуги, надані на конкурсній основі, будуть виконані якісно та за обгрунтованою ціною. Тоді ми, як громада, будемо легко та стрімко рухатись вперед.

 Проблема № 1 козятинчан — неякісна і дорога вода. Як плануєте вирішити цю задачу?

 — Про воду та геологорозвідку вже розповіла, хочу додати декілька слів про артезіанські свердловини. В 21 столітті брати воду з відкритої водойми — не екологічно, не розумно та застаріло. Мій план — це повний перехід на воду з артезіанських свердловин. Козятинський район знаходиться на гранітному щиті. Напевно, багато хто бачив, як цей щит виходить на поверхню у Жежеліві. Під цим щитом, на глибині приблизно від 80 метрів, знаходиться величезне море-озеро. Багато сіл навколо Козятина вже перейшли на артезіанські свердловини, водою задоволені. Якщо раптом вода зі свердловини буде з домішками заліза, облаштуємо окремі станції очищення. Чистота та якість води — принципове питання для мене і всього депутатського корпусу.

Окрім цього, хочу додати, що в планах проведення нового водогону, бо чиста вода не буде чистою, якщо буде подаватись в оселі через зношений заржавілий водогін. Це ресурсозатратний процес, саме тому підхід має бути комплексним — буріння артезіанських свердловин, прокладення нового водогону, в тому числі по приватному сектору, та проведення центральної каналізації у мікрорайонах, де її ще досі немає. Ось така задача стоїть перед нами.

 Які проблеми в селах, що об’єднуються з Козятином, треба вирішити в першу чергу?

 — В першу чергу потрібно вдосконалити медичне обслуговування в селах. Далеко не кожний сільський ФАП є у хорошому чи задовільному стані, потрібно буде їх модернізувати, закупити все необхідне оснащення. Медицина має бути доступною та якісною для кожного громадянина ОТГ, особливо в часи пандемії коронавірусу, адже від цього залежать людські життя. Серед наступних кроків — налагодження транспортного зв’язку між громадами ОТГ та вирішення питання з освітленням. Ключовим питанням також є освіта. Ми з командою будемо працювати над тим, щоб якість освіти в селах була на високому рівні, а діти сільських шкіл мали усі ресурси, щоб отримати по-справжньому якісну освіту та вступити до ВНЗ своєї мрії. Облаштування закладів культури та зон відпочинку.

Поки що ЦРЛ — комунальне підприємство Козятинської районної ради. Якщо після остаточної ліквідації райради постане питання фінансування районної лікарні, чи готове буде місто взяти на утримання ЦРЛ?

— Лікарні другого рівня Козятинська ЦРЛ та Козятинська міська лікарня проходять через медичну реформу. За реформою лікарня повинна заробляти на своє утримання, а місто Козятин не має законного права та не є в змозі фінансувати медичні заклади другого рівня. Максимум, що ми можемо зробити для ЦРЛ та міської лікарні — купити їм обладнання, наприклад, новий УЗД-апарат чи апарат КТ та допомогти з ремонтом.

Наш район після розформування перетворився на 4 ОТГ. Звісно, міська влада зацікавлена у тому, щоб лікарня продовжувала своє існування, а козятинчани та люди з інших ОТГ лікувались саме у нас. Окрім цього, для Козятинської ОТГ дві лікарні другого рівня, це забагато. Їх потрібно буде об’єднати в один заклад, але щоб зробити це, будемо в першу чергу консультуватись з медиками. Об’єднання в одну лікарню дасть позитивний ефект — ця лікарня буде фінансово спроможною забезпечити своє існування, покращиться якість послуг та зросте привабливість для пацієнтів.

Для відстоювання інтересів нашої медицини у моїй команді є два лікарі — обласних депутатів — Грубеляс Ігор Петрович та Радогощина Юлія Володимирівна. В обласній раді вони будуть лобіювати розвиток та фінансування нашої медицини. 

Опишіть Козятинську ОТГ через п’ять років. Які зміни відчують люди?

 — Серед найважливіших досягнень за п’ять років — забезпечення населення чистою питною водою та прокладення нового водогону, також капітальний ремонт доріг та облаштування тротуарів. Однією з найвідчутніших змін є організація транспортного сполучення між всіма громадами ОТГ. Громада за цих п’ять років стала набагато безпечнішою. Цьому сприяють освітлені вулиці та відеокамери в публічних місцях. В кожному селі функціонує ФАП або амбулаторія сімейної медицини. Вони оснащені усім необхідним обладнанням та власним транспортом. У нас функціонує окрема програма підтримки молодих лікарів. Лікарня другого рівня в ОТГ збережена та модернізована, там надаються якісні, швидкі та доступні медичні послуги. Заклади освіти та культури відповідають сучасним стандартам, їх будівлі є енергоефективними, а освіта в Козятинських школах є на одному рівні з Київськими ліцеями. Спортивні заклади і зали нашого міста модернізовані та осучаснені ремонтом і обладнанням, наше місто приймає змагання міжнародного та всеукраїнського рівнів. Козятинська ОТГ шанує традиції та проводить фестивалі.

Ми — громада дружня до людей у важких життєвих умовах, людей похилого віку, людей з фізичними обмеженнями, дітей-сиріт, воїнів АТО/ООС та переселенців з тимчасово окупованих територій. Працюють комплексні програми підтримки для цих людей, а також хворих на рідкісні хвороби і тих, хто потребує високовартісного лікування.

В нашу громаду зайшов великий бізнес та створились нові підприємства, котрі офіційно працевлаштовують працівників, гідно оплачують працю та збільшують надходження в бюджет. Ми виграли велику кількість грантів, взяли участь в багатьох міжнародних проєктах, облаштували туристично привабливі місця відпочинку та стали місцем проведення свят та фестивалів. Люди Козятинської ОТГ — успішні та усміхнені.

Питання від козятинчан


У нашій групі «RIA-Козятин» у ФБ ми написали, що готуємо інтерв’ю з новою очільницею козятинської ОТГ і запитали козятинчан: «Що б ви запитали у Тетяни Єрмолаєвої?» Люди проявили неабияку активність та небайдужість до долі Козятинської ОТГ. Серед більше, ніж 60 питань ми вибрали п’ять.

Павло Дроздовський

Коли ви займете посаду голови ОТГ?

— Змінився виборчий кодекс. До 01 грудня 2020 року обрані голови і депутати подають до ТВК заяви про реєстрацію. І першу сесію скликає ТВК при наявності 2/3 заяв обраних депутатів. Маємо надію, що все відбудеться раніше.

Ольга Поштацька

Чи відремонтують місток в селі Іванківці, по якому їздить автобус з людьми?

— Так, потрібно ремонтувати. Бо це безпека пасажирів.

Едуард Жарук

Коли виплатять зарплату працівникам «зеленого господарства»?

— Не знаю, що таке «зелене господарство», напевно мали на увазі управлінську компанію. Їм сесією міської ради за останні два місяці дали 1 млн 800 тис. на заробітну плату. На що вони пішли, я не знаю. Далі перевірю. Але це господарська структура, яка повинна заробляти кошти для міста. Розумію, що вони банкрути, це питання часу. Кошти на відновлення давати не планую.

Андрій Абрамюк

Коли Козятин облаштують камерами, в’їзд та виїзд, а також усі громадські місця в місті, без сліпих зон?

— Має бути прийнята програма з безпеки міста. Це досить дороговартісно, має бути центр, куди ми це виведем. В перспективі, так. Але сьогодні є більш нагальні питання.

Валентина Швець

Чи буде накінець благоустрій на нашій площі, центр, серце Козятина?

— Так, з центру і почнемо. Проведемо обговорення, виберемо проєкт і — до роботи.

Довідка

Тетяна Єрмолаєва народилася 19 жовтня 1973 року у селі Непедівка Козятинського району. Заміжня, мама двох дітей. Має вищу освіту — здобула ступінь магістра в Одеському національному університеті за спеціальністю «Банківська справа». Довгий час працювала у банківській сфері на різних посадах — починаючи від касира до начальника відділення. Зокрема, керувала відділенням «Укргазбанку» у Козятині, а також відділеннями «Райффайзен Банк Аваль» у Козятині та Вінниці. Фінансовий директор приватного підприємства «Гадомецьке», яке працює у сфері сільського господарства. Голова ОСББ «Винниченка 43».

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Виталий ART

    капець. ми в жо...
  • Vitalii Danylenko

    Успіхів !
  • Андрій Карась

    Тетяна, я не знаю яка там стратегія у Гройсмана, але у вашу особисту стратегію хочеться вірити, наснаги вам і вдалих рішень
  • Tatiana Pedro Spain Lozinskaja

    Главное за площадь спрашивают. Вы школы и садики чините в первую очередь, водопровод, тротуары, половина городских дорог это болото, какая в сраку площадь. Прошлый проект был на 20млн+ на эту сраную площадь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up