Тетяна Єрмолаєва: «Наше місто наближається до катастрофи»

Тетяна Єрмолаєва: «Наше місто наближається до катастрофи»
Нечистоти на приватних городах у Залізничному відступили. Скоро розіллються знов

Проблема «з душком». Через борг за електроенергію на близько 300 тисяч гривень, у Козятині можуть відключити каналізаційно-насосні станції. Хто буде покривати цей борг і яке майбутнє КНС у Залізничному?

В цій КНС немає ні двигуна ні помпи

Каналізаційно-насосні станції Козятина можуть відключити від електроенергії за борги. Про це повідомила нова міська голова Козятина Тетяна Єрмолаєва на своїй сторінці у Фейсбуці.

Відео дня

«Увага. Наше місто наближається до катастрофи. Правда, більше схоже на саботаж», – написала Тетяна Єрмолаєва і  нагадала, що в нашому місті є три каналізаційно-насосних станції. Одна з них не працює. Знаходиться в Залізничному. Дві інших - у місті. Опікувалось ними КП «Відродження». Після його банкрутства міська влада створила Управлінську компанію. Але КНС, за словами пані Єрмолаєвої, залишилися на балансі «Відродження», їх не перевели на баланс управлінської компанії.

«Борги за світло по КНС складають близько 300 тис. грн. Управлінська компанія теж має заборгованість по електроенергії. До мене звернулось керівництво «ЕНЕРА» з Вінниці по питанням відключення електроенергії на КНС. Запитували про ситуацію у нашому місті. Що ви робили два роки? Чому не сплачували борги? Чому довели до відключення електроенергії на КНС?  Я так розумію,  це лише верхівка айсбергу», – каписала Тетяна Єрмолаєва у Фейсбуці. 

Ми запитали пані Тетяну, який вихід вона бачить з цієї ситуації? 

— «Енера» борг не скасує. Його доведеться платити, – відповідала Єрмолаєва

Очисні споруди, а по суті звалище нечистот

А що із КНС у Залізничному?

Одна з тих КНС, про які пише новообрана міська голова, знаходиться на Залізничному. Її не можна назвати КНС, тепер то закопана діжка з фекаліями. Що це за насосна станція, яка 5 років не має двигуна і рік вже стоїть без помпи? 

З розповідей мешканців Залізничного нам відомо, що двигун з колишньої КНС останній раз зняли ще при міському голові Гвелесіані. Який вигляд мала історія КНС нам розповіли місцеві мешканці.

Коли містечко Залізничне ще було Козятин-2, там була промивка вагонів. Нею опікувалося Вагонне депо. Під його опікою була й насосна станція. На ній часто двигун ламався, тому у вагонників їх було два. Один працював, інший ремонтували. І так, міняючи двигуни, КНС функціонувала.

За деякий час промивка пішла в занепад і вагонники поставили питання: чому вони мають опікуватися помпостанцією, коли кошти за водовідведення отримує водопостачальна компанія? Так та діжка з одним двигуном і помпою перейшла на баланс міської ради.

При мерові Гвелесіані двигун ремонтували і ставили на станцію знов. Та напевне він «віджив» своє, не працював більше тижня. Востаннє, як зняли в 2015 році, то більше не ставили. А рік тому ще й помпу зняли.  

Мешканці Залізничного всі пять років зверталися до влади, щоб відновити роботу на каналізаційно-помповій станції. А та запевняла, що питання тримається на контролі. 

Немає на Залізничному каналізаційно-насосної станції. Є каналізація, з якої мешканці Залізничного п'ятий рік за власний кошт два рази на місяць викачують нечистоти. Як кажуть наші співрозмовники, проблем замовити асенізаційну автівку немає. Але ж їм доводиться платити за водовідведення, якого по суті немає. 

Місце куди зливають  фекалії з Бердичева

Ще містяни Залізничного проти того, щоб в так звані очисні споруди возили фекалії з інших районів (з Бердичева, іноді Козятина). Очисні споруди знаходяться менш як за 200 метрів до населеного пункту. Жити в постійному смороді не хочеться, а люди Залізничного живуть.

Як вирішити цю проблему, ми запитали в новообраної голови ОТГ.

– Треба, щоб ситуацію, яка склалась з усіма КНС, в нашому місті коментувала діюча влада. Що стосується мене як міського голови, яка ще не заступила на посаду, то мешканцям Залізничного треба створити ОСББ, щоб внески, які вони сплачують, йшли на будинки, – каже Тетяна Єрмолаєва. – На Залізничному дійсно стихійне лихо, яке потрібно вирішувати терміново. Доцільно було б вивчити ситуацію, тільки часу для цього немає. Треба діяти. Щось мають зробити самі мешканці, чимось має допомогти місто. Треба відновити роботу КНС. Адже саме через непрацюючу каналізаційно-насосну станцію відбувається підтоплення нечистотами земельних ділянок домогосподарств мешканців Залізничного.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up