Тільки запаковані продукти. Нові правила обслуговування у магазинах

Тільки запаковані продукти. Нові правила обслуговування у магазинах
  • Для магазинів та ринків, яким дозволено працювати під час карантину, затвердили нові правила.
  • Відповідне розпорядження з’явилося на сайті Міської ради.
  • Ми проаналізували документ і пояснимо, у чому суть правил.
     

Відтепер перед входом до магазину чи ринку має стояти працівник, який перевірятиме, чи є у покупців індивідуальні засоби захисту: респіратори чи маски, а також рукавички. Ті, хто чекає на вулиці, шикуватимуться у чергу. При цьому слідкуватимуть, щоб дистанція між людьми була 1,5 метра.

Як і раніше, у магазин та на ринок зможе заходити обмежена кількість людей. Скільки саме — залежить від площі. Для ринку норма один покупець на 20 квадратних метрів, для магазину — один покупець на 10 квадратних метрів.

У приміщеннях магазинів та всередині ринку повинні нанести розмітку, де мають ставати люди. Перед входом до магазину чи ринку таку розмітку наносити не обов’язково. Також повинні поставити антисептики, якими покупці зможуть користуватися безкоштовно.

Відео дня

У черзі на касу треба дотримуватися дистанції 1,5 метра. Але стояти у такій черзі може не більше трьох осіб. Дистанцію треба зберігати не лише між відвідувачами, а й між покупцем та касиром чи продавцем. Якщо у приміщенні це неможливо зробити, працівників магазину мають відгородити захисними екранами. При цьому тим, хто найбільше контактує з відвідувачами, мають видавати медичну маску кожні чотири години та один флакон антисептика — раз на 12 годин.

Перед початком та в кінці робочої зміни усім працівникам повинні міряти температуру. У разі виявлення респіраторних симптомів працівника мають ізолювати.

Щотри години має проводитись вологе прибирання із використанням дезінфікуючих засобів, а приміщення час від часу провітрювати. При цьому, дезінфікувати мають також і термінали.

А ще заборонили продавати нефасовані продукти та продукти без упаковок.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олександр

    Тепер i без рукавичок не пускатимуть, аптеки мало нажилися? Знову крутять на половому органi конституцiйнi права громадян?!
    Замiсть цього дебiлiзму в стилi совка краще б заборонили на час карантину продаж алкоголю. Кожний вечiр поросячi визги на вулицях. Коли всi працювали, куди менше народу було на вулицях. Однi голоднi сидять дома, другi лазять пропивають грошi, якi привезли вiд польских i чешських панiв, гнучи спину i налагоджуючи бюджет чужих країн...
  • Наталия Горохова

    Дуже смішно це читати.Цікаво,а хто буде за цім слідкувати?Не буде в нас того що написано геть і близько,бо за це ніхто і нікого не буде карати.А як немає кари,то і навіщо з цім гратися і пакувати.
  • Ghoust

    Гарно придумали, тепер точно коронавірус злякається і піде з Козятина подалі....
  • Valentina Zaharchuk-Katereshchuk

    Да,в Києві вже так і є..Тільки великі упаковки, які не всім підходять,і продукти не всі якісні..Зато магазинам вигідно..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up