Титусівці виповнилось 231 рік. Як це було?

Титусівці виповнилось 231 рік. Як це було?
  • Село Титусівка утворилося в 1790 році Це був невеличкий хутірець над витоком річки Роставиця, який  дістався синові пана Мстиславського, котрого звали – ТИТУС, саме тому цей хутір було названо – Титусівка.
  • Як відзначили титусівчани своє 231-річчя у нашій розповіді

Святковий захід організували біля води каскаду ставків річки Роставиця. Легенький вітерець річкового вечірнього бризу давав прохолоду липневої спеки. На майданчику сільської дискотеки встановили гучномовці з мікрофони. А ще ближче до води розмістилася польова кухня, де кухарі громади готували запашну юшку. 

В садочку-тіньочку чекали свого виходу на сцену колективи художньої самодіяльності. Дівчатка та хлопці студії “Зорянка Арт”, Вокальний ансамбль “Берегиня” села Сигнал, Гурт “Горлиця” села Титусівки, створеного у бібліотеці села Сигнал. Народний аматорський ансамбль “Камертон” та багато інших. Почали концертну програму з танцювального колективу. Вихованці Антона Машевського виконали запальний український танець гопак. Потім за українською традицією потомкам Титуса та гостям села дівчатка “Зорянки” стали роздавати українську хлібину-коровай.

Відео дня

А на сцену ведуча свята запросила міського голову Тетяну Єрмолаєву, Старосту старостинського округу Ольгу Козак депутатів обласної ради Юлію Радогощину та Ігоря Грубеляса. Виступаючі наголошували,що Титусівка є кусочком райської землі і дивовижним острівцем живої природи. Що титусівчани зробили правильний вибір влившись до міської Козятинської громади.

Після коротеньких промов Козятинської еліти вони з головою ветеранської організації Федором Кропивою стали вітати ветеранів праці та довгожителів Тетусівки. Після церемонії нагороджень слово надали виходцю Титусівки Аліні Діденко. Вона, як жителька яка повернулася в село, підкреслила, що село Титусівка  переживало, як роки розквіту і швидкого розвитку – так і роки занепаду.  Про ті роки існування нашої малої батьківщини багато, хто із нинішніх жителів ще пам’ятає.  На сьогоднішній день в селі  проживає 596 жителів, багато жителів не є титусівчанами

-Приємною особливістю нашого села є те, що воно глибоко улюблене тими, хто тут народився і виріс. Багато титусівчан, хто будував своє життя у інших містах і селах нашої держави, також  повертаються сюди, тому що саме тут у нашому мальовничому селі все найкраще і мабуть доля так розпорядилась, що ставши депутатом я стала депутатом Титусівки. Прийшла я до вас з подарунком, в якому й сама виступаю це гурт “Камертон” - сказала Аліна Діденко. - До речі народний гурт “Камертон” не розпався як Козятинський район на чотири частини, а став гордістю Глуховецької, Махнівськой та Козятинської громад. 

Коли на сцені виконували пісню лише чоловіча група ансамблю ми запитали в Аліни Анатоліївни чому вона з таким голосом раніше не брала участі у концертах. Виявляється вона дала собі слово, що не буде доти співати, поки не повернеться в село. Повернулася і як заспівала. Заспівала не тільки сама, а й виконала мрію титусівчан, які давно мріяли мати в Титусівці співочий колектив. Саме Аліна Діденко допомогла відродитися новими барвами “Горлиці”, яку Лариса Мельник з допомогою співачки “Камертону” відродила при бібліотеці села Сигнал. 

Коли “Горлиця” була на сцені в небесах стало гриміти. Організатори прийняли рішення спочатку нагородити чемпіонів подружнього життя та пари ювіляри, молоді сім’ї і тих кому лелека приніс майбутнє Титусівки. Згадали за тих хто ціною свого життя відстоював мир на планеті і воїнів, які воювали на сході України. Тих хто героїчно повернулися в рідні домівки бурхливими оплесками зустріли титусівчани. Нагородивши всіх на сцену знов мали вийти артисти та не вийшли Хоч в селі чекали дощу як ніколи та ливень, який пронісся Титусівкою, зробив артистам медвежу послугу. Через заходи безпеки здоров’я співочих і танцювальних колективів організатори святкового дійства вирішили музичний супровід не проводити. Згадали артисти старі часи коли концерт не залежав від електрики. Гармошка веселила душі селян і після дощу, і після ливня. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач23

    На фото майже всі злочинці. Так чи інакше беруть гроші за свої послуги додаткові, люди які завжди готові допомогти за гроші
  • Альоша Капніст

    Нема корита почали спивати чому раньше не организовали свято ? Згадала ридне село регионалка проросийська мийка

keyboard_arrow_up