ТОП-7 речей, якими ми можемо похвалитися

ТОП-7 речей, якими ми можемо похвалитися
  • Ми вже розповідали, чого нашому місту не вистачає найбільше.

  • Цього разу склали для вас рейтинг того, що є найкращим у Козятині.

  • Лікарні, заклади освіти чи залізниця — що на першому місці?

Як і минулого разу, наш рейтинг за версією читачів. Його ми склали на основі опитування, яке проводили на нашому сайті kazatin.com. Ми запитали козятинчан, що найкраще у Козятині і запропонували на розгляд низку варіантів. До опитування долучився 102 читача.

Дороги і дозвілля

На сьомій сходинці нашого рейтингу опинилися одразу два варіанти. Вони набрали по одному голосу. Один з них — ремонт доріг.

Відео дня

За останні два роки Управління житлово-комунального господарства зробило капремонт частини вулиць Довженка, Привокзальної, Ярослава Мудрого (колишня Щорса), Куликівського, Героїв Майдану, Незалежності (колишня Червоноармійська). З місцевого бюджету на це витратили понад 12 мільйонів гривень. Це з урахуванням не лише проведення самого капремонту, а й розробки проектно-кошторисної документації, нагляду за роботами, тощо. І цьогоріч нарешті взялися за ремонт вулиці Підгорбунського. Роботи проводили у співфінансуванні — частину сплатило місто, частину — область.

Другий варіант, який також набрав один голос — організація дозвілля дітей.

Вихованки колективу "Dream Dance" танцювальної студії "Зорянка Арт" на святкуванні Дня молоді. Фото 2019 року

У нашому місті є різноманітні гуртки для дітей шкільного віку. Серед них школа моделей та школа лідерів, театральний гурток та багато інших. Є низка закладів, які спеціалізуються на організації дозвілля дітей — Дитяча музична школа, Дитячо-юнацька спортивна школа, басейн «Дельфін», де можуть займатися навіть дорослі, Центр дитячої та юнацької творчості, гуртки при Міському будинку культури. Додамо сюди ще низку спортивних секцій — дитячий футбол, карате, тощо. Є з чого вибирати.

Освіта і лікарні

На шостій сходинці нашого рейтингу теж одразу два варіанти. Вони набрали по два голоси. Один з них — розвиток закладів освіти. Сюди входять не лише школи, а й дитячі садочки. У закладах освіти поремонтували дахи, харчоблоки, фасади, встановили металопластикові вікна. Відкривають інклюзивні класи та облаштовують ресурсні кімнати для дітей з особливими освітніми потребами. У рамках впровадження системи «Нової української школи» для першачків закуповують одинарні парти, а також необхідну техніку.

Школа-ліцей. Так тепер виглядають класи початкової школи

Ще один варіант шостої сходинки — лікарні. У нашому місті їх дві — районна та міська. Тож їхати за медичною допомогою в інше місто не доводиться.

Училище

На п’ятому місці нашого рейтингу — залізничне училище. За цей варіант свій голос віддало 6 читачів.

Учні нашого училища практикуються за кордоном та беруть участь у міжнародних змаганнях. А сам заклад цьогоріч отримав перемогу на одинадцятій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти» та Міжнародній виставці освіти за кордоном «World edu».

Вивіз сміття

На четвертій сходинці нашого рейтингу — регулярний вивіз сміття. Цей варіант набрав 9 голосів. Козятинчани добре пам’ятають, що раніше баків для сміття у місті не було. Раз на день в один і той самий час приїжджала машина, на яку люди виносили сміття. Опускався спеціальний ковш, куди викидали пакети. А біля машини стояла хмара диму з вихлопної труби. Якщо не встигли на машину, доводилося чекати наступного дня.

Сьогодні маємо спеціальні баки для сміття, а також окремі контейнери для пластикових і паперових відходів. Тож кожен має змогу викинути сміття тоді, коли йому зручно, а не коли приїде машина.

Залізниця

Відкриває трійку лідерів залізниця. За неї проголосувало 16 читачів. Мені, як людині, яка виросла у місті залізничників, важко уявити, як живуть люди у Тульчині, де залізничного сполучення немає зовсім. Адже завдяки залізниці ми можемо поїхати у будь-яку точку України.

Наше місто — потужний залізничний вузол. Тут працює понад десять залізничних підприємств, що дають козятинчанам змогу заробити на хліб. Чимало підприємств обслуговують не лише Козятин, а й інші станції. Наприклад, Дирекція залізничних перевезень (ДН-2), яка обслуговує станції на Житомирщині, Київщині, Хмельниччині, Рівненщині.

М’ясокомбінат

За крок до першої сходинки опинився м’ясокомбінат. За нього проголосувало 17 читачів. Цьогоріч наш м’ясокомбінат визнали лідером із виробництва яловичини в Україні. Рейтинг склали на основі дослідження, проведеного одним із агентств. У 2019 році частка нашого м’ясокомбінату на ринку України становила 14 %. Крім того, саме наш м’ясокомбінат постачає продукцію мережі закладів МакДональдс по всій країні.

Лідер рейтингу

Очолила наш ТОП перлина нашого міста — вокзал. За нього проголосувало 48 читачів.

Цьогоріч нашому красеню-вокзалу виповниться 131 рік. Це один із небагатьох старовинних вокзалів України, який зберігся до наших днів.

Споруджений у формі пароплава за проектом архітектора Валеріана Куликівського, чиє ім’я сьогодні носить одна з вулиць нашого міста. У часи Російської імперії наш вокзал був одним із небагатьох електрифікованих, бо у ті часи для освітлення станцій використовували переважно гасові лампи. У залі колишнього ресторану «Імператор» був буфет, де пасажири під час зупинки поїзда могли поласувати смачненьким.

Наприкінці 1980-их років наш вокзал визнали пам’яткою архітектури місцевого значення. Час від часу він привертає увагу кінематографістів, які неодноразово приїздили до нас знімати фільми.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up