Травлять народ: український ринок заполонила неякісна крупа

Травлять народ: український ринок заполонила неякісна крупа

В Україну завозять улюблену українцями гречку з Росії. За твердженням експертів, вона не відповідає нашим «ДСТУ» , передає «Знай. ua» 

Крупа за демпінговими цінами на прилавках магазинів впливає на скорочення посівів гречки в Україні. Аграрії просто відмовляються сіяти гречку.

Так, посіви гречки в Україні можуть скоротитися вдвічі в 2019 році до 40-50 тис. га. В той час як в 2018году ця цифра становила близько 100 тис. га. Таким чином, посіви вже значно знижуються, адже в 2017 році ця цифра становила 184 тис. га і в 2019 році посіви культури скоротяться в 4-5 разів. Про це повідомляють члени Всеукраїнського аграрного ради (ВАС).

Причиною такого зменшення обсягів посіву аналітики називають інтервенцію неякісної гречаної крупи з Росії.

Відео дня

«В минулому році з РФ завезли в Україну гречану крупу, яка за дев’ятьма показниками не відповідає нашим «ДСТУ». Заїхав мотлох, яким труять народ. Вже в цьому році площі під посівами гречки скоротилися майже вдвічі. І якщо не буде змін на краще, посіви гречки в Україні будуть скорочуватися все більше», – повідомляє учасник ВАС Миколи Малієнко.

Він підкреслює, що Росія навмисно продає неякісну гречану крупу на українському ринку за демпінговими цінами, які нижчі, ніж собівартість української гречки. З цієї причини вітчизняним виробникам доводиться знижувати ціни у відповідь і тим самим скорочувати рентабельність.

Раніше повідомлялося, що в Україні початок осені 2018 відзначилося подорожчанням 77% продуктів харчування. Найбільше додали в ціні картопля — 11%, куряче філе — 7% і бройлер — 4%.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up