«Треба було раніше викликати поліцію». В електричці «Київ-Жмеринка» підстрелили хлопця

«Треба було раніше викликати поліцію». В електричці «Київ-Жмеринка» підстрелили хлопця
  • У молодого хлопця стріляв 42-річний п’яний чоловік.
  • Його зняли з поїзда на станції Голендри Калинівського району.
  • Два місяці стрілець перебуватиме під вартою або заплатить заставу.
  • Пасажири кажуть, провідник мав раніше викликати поліцію.
     

Про стрілянину в електропоїзді Київ-Жмеринка повідомила прес-служба прокуратури області. Крім того, інформацію для сайту 20minut.ua надав один з пасажирів, який став очевидцем події. Ще один приклад того, що пасажири потягів «Укрзалізниці» не захищені від можливих проявів застосування до них сили.
 

Аж поки не дістав зброю...

Стрілянина в електричці сталася на відрізку дороги між станціями Козятин і Голендри. — Провідники мали раніше викликати поліцію і зняти з поїзда п’яного чоловіка, а не чекати, поки він дістане пістолет, — розповів 20minut.ua один з пасажирів. — Той, що стріляв, ще до Козятина уже напився. Причому, випивав зі своїм напарником відкрито. А як людей обзивав, коли йому робили зауваження. Ми думали, що його ще в Козятині утихомирять. Не зробили цього. От і результат.

Факт розпиття спиртних напоїв підтверджує прокуратура. Ось що про це сказано у повідомленні прес-служби:

Відео дня

— Досудовим розслідуванням встановлено, що раніше судимий 42-річний житель Хмельницької області у поїзді розпивав спиртні напої зі своїм напарником, не реагував на неодноразові зауваження пасажирів та провідників. Грубо порушував громадський порядок, висловлювався нецензурною лексикою…

Інформація про подію розміщена також на сайті обласної поліції, яка здійснює досудове розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури.

Незважаючи на таку поведінку, провідники поліцію не викликали, аж поки той не дістав пістолет і поранив ним пасажира.

Два постріли в ногу

Зловмисник стріляв у тамбурі. Йому чимось не сподобався один з пасажирів, який в цей час знаходився у тамбурі. У прокуратурі кажуть, що спершу він продемонстрував на словах свою зухвалість. Тоді дістав з кишені пістолет і вистрелив у ногу пасажиру

Слідчі пояснили, що пістолет був травматичний. Постраждалий зазнав ушкоджень ноги.

Постріли пролунали під час руху електропоїзда на відрізку дороги між Козятином і станцією Голендри. 

Хто саме затримував порушника, розповіла прес-офіцер поліції Анна Олійник. За її словами, на станції Голендри до вагона зайшла поліція разом з працівниками воєнізованої охорони стрілецького підрозділу. Зловмисника затримали.

Одночасно поліцейські поспілкувалися з постраждалим. Ним виявився молодий чоловік з села Калинівського району. Йому пропонували доставити в лікарню. Але чоловік відмовився. За інформацією слідства, він дістав легкі тілесні ушкодження.

П’ять років за повідомлення про «мінування»

Нині стрілець під вартою. Суд задовольнив клопотання прокуратури про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Щоправда, з можливістю внесення застави у сумі 136 тисяч 200 гривень.  

Досудове розслідування здійснюється за частиною четвертою статті 296 «Хуліганство».
На запитання, за що раніше був засуджений затриманий стрілець, у прокуратурі пояснили, що суд визнав його вину у порушенні статті 259 Кримінального Кодексу України. Йдеться про неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Простіше кажучи, його засудили за повідомлення про неправдиве замінування одного з об’єктів, в якому знаходилися люди.

Сталося це у місті Тернопіль. Тернопільський міськрайонний суд виніс ухвалу про позбавлення волі строком на п’ять років. Але звільнив від покарання на випробувальний термін на три роки. Цей термін ще не сплив, зазначили у прокуратурі.

Запит до «Укрзалізниці»

Редакція звернулася із запитом до «Укрзалізниці». Маємо намір отримаи відповіді на два питання:

  • Чому провідники електропотяга №867 (вагон №5) Київ-Жмеринка не вжили усіх заходів, аби припинити пиятику у вагоні; як саме вони мали діяти у такій ситуації, згідно посадової інструкції.
  • Чому не викликали поліцію до порушника, який у дорозі тероризував пасажирів?

— Якби зробили це раніше, у вагоні №5 не пролунали б постріли, — сказав один з них у телефонному дзвінку до редакції.
Віктор Скрипник

У справі Володимира Авдєєва чекають висновків експертиз. Що кажуть батьки та як почуває себе хлопець?
Обдурила листоноша, обікрали пацієнтку ЦРЛ, побив знайомий: ми дізналися куди викликали поліцію протягом минулого тижня

Крадіжка на залізниці: козятинська воєнізована охорона з поліцією знайшла вкрадене в Калинівці

«Розборки» в центрі Козятина. Що це було?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету. 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up