Третя сесія міської ради за цей місяць

Третя сесія міської ради за цей місяць
  • У четвер, 29 квітня провели 10 позачергову сесію міської ради.
  • Останнє перед цим засідання відбулося рівно тиждень тому.
  • Що вирішували обранці цього разу?

Десята сесія міської ради, як і попередня, яку провели 22 квітня, теж була недовгою. Щоправда, цього разу засідання тривало не 7 хвилин, а 20.

Депутати вкотре внесли зміни до бюджету. Зокрема, виділили 3 мільйона гривень на реконструкцію приймального відділення Центральної районної лікарні, що проводиться у рамках “Великого будівництва”. Нагадаємо, держава профінансувала лише третину робіт за проектом. Решта фінансування лягла на плечі громади.

Ще пів мільйона гривень виділили на поточний ремонт ФАПів у селах, а також 70 тисяч гривень - на два ліфти для двох ФАПів.

Відео дня

- У нас є час до 1 червня привести всі ФАПи у відповідність до вимог: облаштувати пандуси, туалети і все решта, - зазначила міська голова.

Для програми “Нова українська школа” додатково виділили півмільйона гривень. За ці кошти придбають парти і стільці. Майже 300 тисяч виділили на проектно-кошторисну документацію та експертизу ремонту харчоблоків у ліцей-школі та школі №9, а також ремонту шкіл у Флоріанівці та Махаринцях.

Крім того, у громаді готуються до створення опорної школи. На цій сесії прийняли умови конкурсу, за яким будуть визначати опорний заклад освіти.

- Приймаємо рішення для того, щоб деякі навчальні заклади зробити опорними, тому що працює програма Міністерства освіти з облаштування обладнання для харчоблоків, - сказала очільниця міста Тетяна Єрмолаєва.

Також обранці прийняли програму забезпечення виконання рішень суду по Управлінню соціальної політики. Обсяг її фінансування всього 10 тисяч гривень на 2021 рік. Ця програма передбачена на той випадок, якщо на Управління соціальної політики будуть подавати до суду через невиплачену соціальну допомогу. Якщо суд прийме рішення на користь позивача, то погашення заборгованості буде проводитися по мірі надходждення фінансування.

Наостанок депутати знову відкоригували рішення про прийняття у комунальну власність районної лікарні, а також стоматологічної поліклініки. Причина у тому, що ці два заклади треба перереєструвати після зміни власника (обидва належали  Козятинській районній раді, а тепер належать міській раді). Але перереєстрацію не провели через недосконалість рішення.

 

Читайте також:

Сесія міської ради тривала всього 7 хвилин

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Stepan Petrenko

    Півмільйона гривень на парти і стільці в кінці навчального року - це вже кримінал, є тема для павоохоронних органів.
  • Михайло Дусанюк

    Шановні депупати,  в с.Козятин- Фап, закрили- вже і вивезли все, що будете повертати  с. Козятин -Фап?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up