Три доби без мами. На Козятинщині жінка залишила дітей напризволяще

Три доби без мами. На Козятинщині жінка залишила дітей напризволяще
Лілія Матвійчук має малолітніх дітей. Найменшій — лише чотири місяці. Саме її і ще двійко дітлахів вона залишила у чужій хаті. Відповідні органи готують матеріали на позбавлення її материнських прав. Фото надане поліцією
  • Немати. Багатодітна матір з Дубових Махаринець залишила дітей, серед яких чотиримісячне немовля, на нетверезу компанію у чужому будинку на кілька днів.
  • Що наразі з дітьми, та що про жінку кажуть у селі — подробиці у матеріалі

Родина Матвійчуків проживає у селі Дубові Махаринці Самгородоцької ТГ. Мають п’ятеро діточок. Найменшій дитині чотири місяці, найстаршій — п’ять років. Батьки, а особливо мати, 30-річна Лілія, зловживає алкоголем. У родині сварки, скандали, п’яні розбірки та посиденьки на дитячі гроші. Так кажуть у поліції. До них часто навідуються як спеціалісти служби у справах дітей, так і правоохоронці. Останній вчинок Лілії зовсім виходить за всілякі межі нормального, материнського ставлення. Жінка кинула дітей напризволяще — найменших залишила  у «притоні». Голодних і холодних.

 — Найменшій дитині 4 місяці, далі рік і три місяці, два роки і один місяць, чотири  і п’ять років, — розповідає начальник козятинської поліції Роман Андрущак. — Родина знаходиться на обліку у службі у справах дітей. Жінка залишила дітей серед людей, які також зловживають алкогольними напоями. Діти, без матері та без належного нагляду, пробули у чужій хаті три доби, на іншій стороні села. Працівники поліції виїхали на місце події. Їх викликали небайдужі мешканці села. Дітей доставили до лікарні. На матір складаємо протокол і будемо направляти матеріали в суд, на позбавлення батьківських прав.

Ще у поліції нам розповіли, що батько дітей теж зловживає алкоголем, але не так часто. Є бабуся. До речі, саме вона і купила будинок, у якому наразі проживає родина. Приводів у поліцію у 30-річної багатодітної матері було вже більше 20. Коли жінка отримує гроші на дітей, починає зловживати алкоголем. Їздить по селах, знаходить собі компаньйонів і все пропиває. Такі факти нам теж навели у поліції.

Відео дня

Це підтверджує і староста села Катерина Романчук.

– Умови для життя в них нормальні, все, що потрібно, є, — каже Катерина Романчук. — Жінка вдома, чоловік заробляє на підробітках. Їм допомагає бабуся, купила кози, були качки, свиня. Діти ходять у садочок. Але мама веде розгульний спосіб життя. Батько більш адекватний. Як я до них приходила, з дітьми частіше батько був. Коли все добре - то добре. Але вони між собою часто сваряться і тоді починають виробляти. А страждають діти. Вже всяке бувало. Вона виправлялася, а потім знову за своє. Дуже жалко дітей. У нас в селі є кілька неблагополучних сімей, але таких як вона, шумних, немає.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (42)
  • Лариса Дворська

    Це не мати, тварь....
  • Інна Кириєнко

    Це просто жах, дуже шкода діток.
    Де які не можуть мати, а щоб взяти з дитячого будинку скільки потрібно пройти різних структур, зібрати документів довести що дійсно сім'я порядна та адекватна.А вона просто знущається,дітки зовсім крихітні.
    Без сліз просто неможливо читати.
    Ось і таким матерям( звісно її важко назвати мамою) потрібно відмінити виплати,а щоб дітки звісно було одягнені та не голодні давати карточку без змоги зняти кошти,а щоб можна було розрахуватися у дитячих магазинах,продуктових і щоб ні яких спиртних напоїв.
    Тут мабуть повинна влада переглянути закони))))
    Такі народжують заради грошей щоб гуляти,де які проживають з чоловіком і оформляють документи як мама одиначка і отримують кошти,чому так?
    А де які багатодітні мами лишаються без годувальника в родині, працюють,мають гектари городів,тримають господарство,щоб поставити на ноги діток,ось таким потрібно допомагати)))

    Анна Чамор reply Інна Кириєнко

    Інна Кириєнко а щороку народжує, цих заберуть позбавлять, а вона ще стільки ж народить. Куди котиться цей світ. Кому потрібні ці дітки?
  • Катерина Іванова

    Соціальна служба ,була там і не раз .
    Повірте, такі люди просто не виправляються!
    Бувають всякі випадки, але жінки трохи ніби бояться втратити дітей, кошти ! А ця "мати" просто плює на все ,в першу чергу на своїх дітей , слова працівників соц.служби для неї не існує!
    Як вона говорила :"Ви мені не указ , скільки хочу- стільки буду народжувати".....
  • Руслана Продиус

    Ви тут всі такі розумні зібрались,про соц службу пишете .Ви вважаєте ,що соціальний робітник має право встати спіраль такі тварині ?чи стерилізувати ?Чи може на аборт відвезти ??Чи може заборонить віддаватись кожному ?Чи соціальний робітник наймався нянькою чужу п@ську глядіти ?У них обмежені права на цей рахунок .

    Оксана Цаплюк reply Руслана Продиус

    Руслана Продиус Я це розумію,але ж страждають дітки дуже їх шкода,,от тому я і кажу що у нас дурновата система,,, не потрібні ні мамі а ні державі

    Руслана Продиус reply Руслана Продиус

    Оксана Цаплюк ми теж її знаємо ) не все так просто ,позбавлення батьківських прав в тд .
    Я вже писала в цьому дописі ,зо дитячим будинкам теж ці діти не дуже потрібні ,і тут не вина соц робітника .Коли немає місця чи фінансування

    Оксана Цаплюк reply Руслана Продиус

    Руслана Продиус Може ви зараз закидаєте мене камінням,,але скажу,що ця особа,,уже давно веде такий образ життя,,(бо я знаю цю родину)ще три роки тому треба було забрати у неї цих діток,,і коли такі створіння родять знову і знову,,то в таких випадках ,, треба,стерелізувати,,..навчити одну,,що б не було поважно другим .
    Знаю багато сімей,,де є багато діток,, порядних і відповідальних,,але їм відмовляють у виплатах державної допомоги,,бо там працює тато,,а мама домогосподарка,їм неположено,,,, а таким можна,,в такому випадку як цей,, треба вирішувати питання,позбавлення батьківських прав і ніякому разі їх не віддавати такій мамі,,,..

    Катерина Іванова reply Руслана Продиус

    100%

    Руслана Продиус reply Руслана Продиус

    Катерина Іванова бо треба головою думати 🤙Мабуть винний президент😄Дали людям виплати дитячі -хотіли як краще ,мам підтримати ,на пелюшки та соски .А вийшло як завжди .

    Катерина Іванова reply Руслана Продиус

    Руслана Продиус нарешті нормальний коментар 😊
    Наші соціальні працівники стільки нервів з цією особою з'їли ,що це просто жах!

keyboard_arrow_up