Три доби жили без води

Три доби жили без води
  • У п’ятиповерхівці, що на Катукова, 25, люди майже пів тижня сиділи без води.
  • Пошуки того, хто її вимкнув, спершу завели у глухий кут.
  • З рештою, проблему владнали, проте яму, яку вирили для того, аби відремонтувати поломку, чомусь не зарили.

До редакції газети «RIA» зателефонував Микола Слободянюк, мешканець Катукова, 25. Чоловік повідомив, що у вівторок ввечері у його будинку вимкнули воду. Наступного дня приїхав трактор і біля п’ятиповерхівки розкопали яму, проте вода так і не з’явилася.

Будинок на Катукова, 25.

Відео дня

— У четвер приїхали вони, побули десь до обіда, хлопці подивилися і поїхали, — розповідає Микола. — Потім привезли зварку. Приїхала машина, щось там поварили, теж поїхали. А у п’ятницю вже приїхали, поставили ці хомута, паклю, чи що вони мотали, розтягнули на дорозі. Залізли туди, в яму в робочому і хтось щось там мотав, чи що, не знаю, що вони там робили.

Ми були на Катукова, 25 у понеділок. Яма була відкрита

Вже у п’ятницю після обіду воду увімкнули.

Усі ці дні, поки сиділи без води, чоловік намагався допитатися, хто й чому її вимкнув. Спершу зателефонував до «Відродження», оскільки будинок обслуговує це комунальне підприємство. Там сказали — вода не наша, дзвоніть у КТУ (Київське територіальне управління). Зателефонував чоловік і туди. У КТУ відповіли, що перекрили воду на прохання «Відродження».

— Потім черговий водоканалу (КТУ — авт.) по-секрету дав телефон майстра «Відродження», — продовжує чоловік. — Дзвонимо йому, каже: «Так, це наша вода, ми будемо робити, але зараз хлопці на Довженка роблять, там прорив, якщо більше ніде не прорве, ми приїдемо до вас». Ледве дізналися, чия це вода.

Поки води не було, довелося ходити до криниці. У дворі будинку вона є, проте Микола Слободянюк каже, що два роки тому Санепідемстанція брала проби води і сказала, що вона не придатна. Тож воду з цієї криниці брали для технічних потреб, а для того, щоб пити і готувати їсти — ходили на сусідню вулицю, у двір на Перемоги, 6.

Ми прийшли на Катукова, 25. Біля першого під’їзду зустріли Любов та Раїсу. Вони кажуть, що води не було по всьому будинку.

— Там труба була лопла, — розповідає Любов. — Вони замовили цю трубу. Прийшла труба і зразу вони поставили.

За словами Раїси, воду вимкнули о сьомій вечора. Потім ще два дні її не було. А зробили аж на четвертий день. Увесь цей час жінки ходили до криниці. Раїса живе на четвертому поверсі, Любов — на другому. А ліфту у будинку немає, бо це п’ятиповерхівка.

— Два маленьких відра і по тихеньку ходили, — каже Раїса.

— Це ще добре, що криниця є, — додає Любов. — Перебули, нічого. Хороша криниця. Ми беремо і так їсти варити.

Криниця у дворі будинку. Поки не було води, люди з відрами ходили сюди

— Це проблема міста, що ці труби іржаві, — каже Раїса. — Їх же не поміняли. Радянський союз побудував, і це зараз експлуатується. Того ж дня я ходила в місто. У Пушкінському парку щось розрито, стирчить дві труби, по Склярова обгороджено і труби ці стирчать, по Пилипа Орлика теж щось крутять два сантехніка, щось пробивають. Я звикла до спартанських умов, тому для мене це не проблема. Я і не в таких умовах жила. Я була рада, що у мене увімкнули. Бо у нас все може бути.

Під час нашої розмови з під’їзду вийшла пані Валентина. Вона каже, що така проблема у них вже не вперше.

— Яму не загорнули ж, — каже жінка. — Чого не загортають? Щось не так. У нас хіба перший раз? Три доби не було води. Ну там без кількох годин.

Анастасія живе у другому під’їзді. Попри те, що її квартира на першому поверсі, без води, каже, все одно було важко.

— Дуже погано, — каже жінка. — Брали воду в криниці. Цій, що в дворі. Я тут живу не довго. То два рази не було води. Це другий раз за останні 5-6 років.

У понеділок, 23 грудня ми пішли у «Відродження», щоб запитати, чому воду робили так довго і чому не засипали яму, яку вирили, щоб відремонтувати поломку. Проте голови ліквідаційної комісії Олександра Шевчука ми не застали. У вівторок, 24 грудня, коли верстався номер, ми знову зранку пішли у «Відродження», проте директора не було. Тож поки поспілкуватися із ним нам не вдалося. Залишили на приймальній номер телефону, щоб нам перетелефонували, коли Олександр Шевчук з’явиться. Редакція газети «RIA» готова вислухати позицію комунального підприємства.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука Від читача 14:27 Маленьким козятинчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up