Троє рибалок «Трофею» хочуть ловити рибу за непрописаними в статуті правилами

Троє рибалок «Трофею» хочуть ловити рибу за непрописаними в статуті правилами

Рибальська організація «Трофей», яка спеціалізується в більшості випадків як товариство любительської та спортивної ловлі риби, зібралися на не планову зустріч. Причиною такого збору став сигнал, що не всі члени товариства виконують норми вилову риби та застосовують не прописані в статуті правила лову

Проходило те зібрання біля ставка, що в селі Козятині. Одні ту водойму називають «Сільським» ставом інші «Колгоспним». Як кажуть самі рибалки, яка різниця як називається ставок — головне як ми в ньому господарюємо.

Звертаємося до рибалок. Ми знаємо, що в вашому товаристві багато справжніх господарників, які лов риби використовують як відпочинок.

Відео дня

— Що сталося, що ви скликали позачерговий схід товариства?

— Нічого не сталося, — кажуть трофеївці. — Риби нам ніхто не виловив, але з’явилися в нашому колективі люди, які хочуть ловити рибу за, так званим, процесом цивілізації. Купують кораблики і з їхньою допомогою ловлять рибу.

— Кораблик — це щось схоже до гумового човна? — запитуємо рибалок.

— Так. — кажуть вони. — Тільки він значно менший, слугує як дистанційний пристрій підкормки риби.

— А в чому шкода кораблика, коли він слугує для підкормки риби?

— Розумієте, — каже рибалка Микола. — Наший ставок дуже маленький. Його водойму можна перекинути спінінгом з одного берега на інший. Коли дозволити лов риби на човнах чи появу на воді корабликів, куди кидати спінінга? Організували товариство не для того, щоб одні здавали гроші на зариблення. Хоча багато з тих, що здали гроші навіть снасті рибальські не розгортали, а інші лов риби використовували як промисел. Правила повинні бути для всіх одні, як записано в нормі вилову.

— У нас було записано — говорить інший трофеївець, — добовий лов риби три кг + трофей. Звідки взялася норма 5 кг на добу?

Кожен, хто брав слово, доводив присутнім, що саме його позиція є обгрунтованою і не суперечить правилам лову. Виступаючі мінялися, а що до конкретних дій для прийняття рішення справа не доходила.

Справа в тому, що в «Трофеї» поважають прописані правила. Головуючий на сході трофеївців сказав прямо.

— У нас на зібранні немає більше як 160 чоловік, які потрібні для прийняття рішення. Але давайте проведемо контрольне голосування хто «за» кораблики, а хто «проти». —  Хто «проти» корабликів? — спитав голова товариства. Майже всі трофеївці підняли руки. 

— Хто «за» кораблики?  Проголосували тільки троє. 

Тоді стало відомо скільки проголосували «проти» корабликів. Співвідношення виявилось 61 до 3. Адже зібралися на схід рибалок 64 члени товариства.

— Результативним голосуванням, — каже голова товариства, — будемо вважати голосування при зборі коштів на чергове зариблення ставка. Люди прийдуть не в один день, але свою позицію висловить кожен. Це не зовсім правильно, але як поступати коли не вдається зібратися для результативного голосування.

На завершення зустрічі ми запитали рибалок, якого малька риби вони будуть купляти, яку рибу вже виловили.

За словами трофеївців, риба в ставку є. Але не зважаючи на те, що ставок в деякій мірі має здатність сам зариблюватися, не зайвим буде дорибити його. А ще потрібно купити не шкідливі для риби дезінфікуючі засоби.

Справжні господарі знають що, роблять, подумали ми і поїхали до редакції.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Frag Ruslan

    Жлобская натура Украинского народа. такой кораблик стоит минимум 4  5 тыс гривен. для закорма он не чем не помеха.!

    Марина Артемчук reply Frag Ruslan

    Руслан Фраг ну и вот, я в списке тех троих, людям не докажишь, жаба душит.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up