Троє вінницьких героїв отримали орден за мужність… Посмертно

Троє вінницьких героїв отримали орден за мужність… Посмертно

Серед них наш земляк— Олександр ЛОБЖИН
 

Президент Петро Порошенко підписaв укaз про нaгородження держaвними відзнaкaми з нaгоди 27-річниці  Дня Незaлежності. Посмертно. З Вінницької області – Ярослав Дашкевич, Олександр Лобжин та Богдан Коломієць.

Нагадаємо, 22-річний Ярослав Дашкевич загинув 27 травня 2018 року. 

22 травня у районі проведення операції Об'єднаних сил на території Донецької області в результаті осколкового проникаючого поранення не сумісного з життям, загинув молодший сержант Богдан Коломієць. Герою було 23 роки.

Відео дня

Олександр Лобжин — наш земляк — загинув у серпні 2014 року під Іловайськом, у жовтні того ж року похований у Дніпропетровську, як невідомий солдата

 

Лобжин Олександр Володимирович (Молодший лейтенант) 28.05.1990 – 25.08.2014

Командир взводу 51-ї окремої гвардійської Перекопсько-Харківської Празько-Волинської ордена Леніна двічі ордена Червоного прапора ордена Суворова і Кутузова механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, молодший лейтенант.

Народився 28 травня 1990 року в селі Перемога Козятинського району Вінницької області у родині вчителів. У 2007 році закінчив загальноосвітній навчально-виховний комплекс «Школа - дитячий садок» села Перемога, у 2012 році - факультет економіки та менеджменту Житомирського державного технологічного університету. Під час навчання в університеті закінчив кафедру військової підготовки офіцерів запасу, з присвоєнням первинного офіцерського звання – молодший лейтенант.

З липня по жовтень 2012 року працював менеджером з кредитування Публічного акціонерного товариства «АКЦЕНТ-БАНК» (А-Банк), з серпня 2013 року по квітень 2014 року - продавцем непродовольчих товарів у всеукраїнській мережі салонів одягу та аксесуарів O‘STIN (місто Житомир).

У 2014 році мобілізований Козятинським районним військовим комісаріатом Вінницької області до лав Збройних Сил України. Служив в 51-ій окремій гвардійській Перекопсько-Харківській Празько-Волинській ордена Леніна двічі ордена Червоного прапора ордена Суворова і Кутузова механізованій бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А2331, місто Володимир-Волинський Волинської області).

З літа 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Учасник боїв за місто Іловайськ Донецької області.

25 серпня 2014 року молодший лейтенант Лобжин загинув в ході бою за місто Іловайськ Донецької області в районі селища міського типу Кутейникове Амвросіївського району Донецької області. З того часу вважався зниклим безвісти.

У жовтні 2014 року був похований, як невідомий солдат (№7655), на Краснопільському кладовищі міста Дніпропетровськ (нині - Дніпро). 29 березня 2016 року був ідентифікований за експертизою ДНК.

2 квітня 2016 року перепохований на кладовищі села Перемога Козятинського району.

27 травня 2016 року у селі Перемога Козятинського району на фасаді будівлі загальноосвітнього навчально-виховного комплексу «Школа - дитячий садок» (вулиця Шкільна, 24), де навчався Олександр Лобжин, йому відкрито меморіальну дошку.

Залишились батьки.

Як прощалася Козятинщина з героєм, у матеріалі Влада Лісового:Поховали ще одного солдата, що загинув під Іловайськом в найтрагічніші дні Збройних Сил України

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up