Труффальдіно із Козятина

Труффальдіно із Козятина
  • На фото: Труфальдіно: "Мене з дорогущим букетом троянд до Неї навіть не підпускають!? Я був і є ніхто для Неї..."
  • В Україні, хоч і неофіційно, стартували президентські перегони.
  • Найбільш імовірними претендентами на цей пост є діючий президент і Ю.Тимошенко

Є 99,9% вірогідності, що життя пересічних українців не зміниться на краще ні в разі повторного обрання першого, ні в разі перемоги другої. Але нам до того не звикати. Цікаво те, в якій  пікантній позі політичної камасутри завдяки протистоянню Порошенко-Тимошенко опинився наш мер, і як він буде з неї викручуватися.

Як відомо, О.Пузир балотувався за списками БЮТ (там не особливо дбають про чистоту рядів, тому усякого випадкового непотребу, готового використати партію, поки вона на гребні, серед БЮТівців чимало). Перший час міський осередок, і мер у тому числі, активно піарився на партійних форумах – ми пам’ятаємо поширене в соцмережах фото розкішного букета троянд, подарованого Пузирем Ю.Тимошенко. Однак з часом О. Пузир, якому можна відмовити в безлічі чеснот, окрім обережності на власну користь, став активно втілювати у життя політику лютого супротивника партійної шефині – П. Порошенка. Це й зрозуміло: хочеш сьорбати з бюджетного корита – хрюкай разом з головним боровом.

У міжвиборчий період це було досить просто, навіть коли Юлія Володимирівна остаточно визначилася з опозиційним до влади становищем. Про козятинський симбіоз БПП-БЮТ Тимошенко навряд чи була проінформована, а місцевим осередком «Батьківщини» заправляє пані Якимова, яка, судячи з усього, зовсім не переймається політичною зрадою О. Пузиря, інакше вже б ініціювала його виключення з партійних рядів, як свого часу це принципово зробив «Народний фронт».

Відео дня

З початком активної фази боротьби за президентське крісло перед Пузирем постала необхідність зробити ставку на одного з претендентів-антагоністів, при тому, що шанси в них – 50 на 50.

За логікою речей, людина, яка отримала посаду мера за рахунок БЮТу і досі є  членом цієї політичної сили, має безапеляційно підтримувати свою лідерку. Однак у нинішніх умовах для цього треба мати сталеві яйця. Мер нашого міста може похвалитися хіба що вилизаними – численними прихвостнями, готовими, між іншим, зрадити його з такою ж легкістю, як і він Ю.Тимошенко, як тільки його позиції похитнуться.

Найбільш вигідною стратегією – розкласти яйця по різних корзинах, – меру теж не вдасться скористатися. І радий би Пузир, як Труффальдіно,  служити двом хазяям одночасно, але в даному разі це неможливо. За відкриту підтримку Тимошенко можна отримати по самісінькі помідори від діючої влади, а за пропрезидентську позицію мера  не погладить по голівці переважна частина виборців. Ось вам і задача з двома відомими!

Утім, всі зовнішні ознаки свідчать про те, що О. Пузир, будучи членом БЮТ, підтримуватиме на виборах П. Порошенка, що означатиме зраду не тільки Юлії Володимирівни, а й тих виборців, хто проголосував за Пузиря через його приналежність до БЮТ.

Судіть самі. На днях Ю.Тимошенко усіма доступними їй способами закликала своїх прихильників серед депутатів різних рівнів скликати позачергові сесії рад на захист населення від підняття тарифів. Логічно, що правовірний БЮТівець О. Пузир, навіть не чекаючи підштовхувань від Якимової, мав миттєво відреагувати на заклик своєї політичної лідерки. Натомість – повний штиль у підтримці намірів Тимошенко  захистити простий люд від драконівських тарифів і пов’язаного з ними стрибка цін. Бо – небезпечно. Бо діючій владі це не сподобається, а грішків у Саші, за які влада може за ті самі яйця притиснути – ой, скільки!

На сьогоднішній день найсміливішим демаршем О. Пузиря стала санкціонована ним пробютівська публікація в «Козятинському експресі». Однак ця «сміливість» нічого не варта, оскільки формальні права на підконтрольну меру газету належать приватній (вірніше сказати, «лівій») особі, і Пузир легко відхреститься від особистого дозволу на статтю. Ця публікація з’явилася напередодні візиту Ю.Тимошенко до Козятина, однак гарантовано, що особистий внесок Пузиря в передвиборну агітацію за Тимошенко на цьому й закінчиться. Юля в місті – це подія, але офіційний сайт міськради ніяк цю подію не анонсував: як би чого не вийшло.

Варто сказати, що для Пузиря дуже зручною фігурою є головна бютівка міста Якимова. Формально вона буде «топити» за Тимошенко. То не біда, що авторитет пані Якимової серед місцевого населення починається там, де закінчується плінтус. Зате для діючих владних босів деяку місцеву активність на користь Тимошенко можна буде списати на старечий маразм без загрози собі, коханому.

А що ж буде в разі справдження найжахливішого сну Порошенка – перемоги його опонентки на виборах? Варіантів небагато, і навіть у найнезручнішому з них Саша зі словами: «Юля, я ваш навіки!» - знову подарує розкішний букет і відбрешеться, що його відданість діючому режиму була завданням під прикриттям, бо насправді він вірою-правдою служив БЮТу і навіть зробив татуювання під серцем у вигляді серця з косою.

На кону в Тимошенко зараз надзвичайно багато. Чи розпізнає вона вчасно в козятинському мерові Іуду, одного з тих, що несуть серйозну загрозу потенціалу її персони?

Олекса Довбуш

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

  • Вова Полічков

    Та не тільки Пузир  , а Лановик,Рибак, Задорожнюк,Науменко та б І лизали всім  лижуть  зараз і будуть  лизати тим  хто  прийде до корита правити.Жодного  з цих плебів не було на зустрічі  з інвалідною косою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up