«Це не притулок для тварин»

«Це не притулок для тварин»
  • Люди підкидають кошенят із цуценятами до котячого будиночка у центрі міста. І так трапляється регулярно.
  • «Я читав у газеті, що тут приймають тварин», — сказав один чоловік, який привіз чотирилапих до хатинки.
  • Волонтери б’ють на сполох, бо це не місце для перетримки

У центрі міста стоїть триповерховий будиночок для котів. Його жартома прозвали котячим пентхаусом. Хатинку з фанери змайстрували спеціально для того, щоб муркотики, які мешкають на вулиці, не мерзнули взимку. Та деякі козятинчани турбуються, щоб квартирки-комірки бува не пустували, бо постійно викидають туди своїх домашніх улюбленців.

Не одне кошеня і не одне цуценя знаходили біля котячого будиночка волонтери. Поруч із цим місцем мешкає бабуся Ніна. Жінка має добре серце і підгодовує чотирилапиків, яких покинули напризволяще. Перед хатинкою мисочки, де завжди поновлюють питну воду і кладуть їжу, як не бабуся Ніна сама, то волонтери, які опікуються безпритульними тваринами. Та місцеві мешканці чомусь вирішили, що хатинка — притулок для тварин.

— Люди оскаженіли, — розповідає Людмила, зоозахисниця. — Вони мішками виносять туди до бабушки Ніни кошенят, машини їх чавлять. Нічого не змінилося і не змінюється. У мене така була надія, що через це горе і біду можливо льодяні людські серця трошки відтануть. Але хто був людиною, той нею і лишається, можливо зробив для себе переоцінку. Бабушка Ніна свідок: якийсь приїхав чоловік, три мішка привіз на велосипеді. Вона каже: «Ви куди? Тут камери, я поліцію викличу». Він кошенят випустив біля парку. Звісно, вони всі сюди прийшли. А сам каже: «Я читав у газеті, тут хатинку поставили і тут їх приймають». Спростуйте це.

Відео дня

Чоловік викинув з мішка котів. Кошенята в один бік, мама-кішка чкурнула в інший. Більше її ніхто не бачив. І це не поодинокий випадок.

— Якогось ще дня прийшов чоловік, приніс, знову ж таки, в мішку кішечок і каже: «Не піднялася рука вбити, тому що у мене родич служить», — продовжує зоозахисниця. — Ви уявляєте, що в тих головах?!

Волонтери закликають людей не лишати тварин біля котячого будиночка. Тому що там чотирилапі не перебувають у належних умовах. Перш за все тому, що вони продовжують жити на вулиці. А, отже, їм загрожує інфекція та багато різних хвороб. Маленькі кошенята досить часто стають мішенню для дорослих безпритульних собак. А ще нерідко трапляється так, що хвостики вибігають з будиночка, їде машина і нещасні тварини гинуть страшною смертю під колесами автівки.

— У бабушки Ніни такий перебор! Це я вже скільки забрала, — каже Людмила. — А там же їх зносять і зносять. Цей сезон не закінчується. Так само дівчата наші прилаштовували. Викидають і британців, і шотландиків. Зараз у нас є чорно-біла дівчинка-шотландочка з вушками обрізаними, така мила. Викидають гарних, манюсіньких, тільки від мами забраних діток, які тільки-тільки їсти почали. Я розумію, що їжа там є, хатинка там є, але це вулиця. Вони там ні від чого не захищені. Навіть від тієї самої погоди. Напишіть, щоб не зносили тварин, це не притулок! Ми його поставили, тому що там тварин накидали, їх було багато, і зима насувалася, йшли холоди.

Викидаючи тварину на вулицю, горе-господарі додають роботи нашим волонтерам, адже усіх чотирилапиків треба забрати в безпечне місце, вилікувати, годувати і шукати нові родини. Тому зоозахисники звертаються до усіх із проханням — не викидати своїх домашніх улюбленців і їх потомство, а натомість стерилізувати своїх чотирилапих.

— Це не важко — стерилізувати і мати спокій, не створювати проблем для інших, — додає зоозахисниця. — Ви збуваєте зі своєї голови, а інші люди беруть на себе і руки зв’язані знову. Людяності б нашим людям і побільше добра в серцях і тоді все інакше може бути в цьому світі.

 

Читайте також:

Лишили на дощ і холод собаку з цуценятами

«Шукаємо кицю-маму для маленького котусика»: контакти зоозахисників для допомоги

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Моя Европа

    Просто конкретно в наших пост радянських країнах всім на все пох! Дітям , як іграшки дарують тварин, потім їх викидають , потрібно всього лиш створити реєстр тварин і забовязати відмічатись хочаб раз в рік , за відмову чи порушення космічні штрафи , бо  внас і так більшість з лишньою хромосомою , попуску давати нізя
  • Татьяна Цюцюра

    Скажіть будь ласка, де можна стерилізувати кішку і скільки коштує така процедура

    Ксюша Ксенія reply Татьяна Цюцюра

    Татяна Цюцюра 600гр

    Дмитро Васько reply Татьяна Цюцюра

    Татяна Цюцюра не скажу .Знаю що сатруднік стереоізував пару місяців назад

    Татьяна Цюцюра reply Татьяна Цюцюра

    Дмитро Васько а ціна?

    Дмитро Васько reply Татьяна Цюцюра

    Татяна Цюцюра на прб біля памятника
  • Геннадий Ткачук

    Які люди є найсправді знають бездомні коти і собаки ,бо вони частина нашої совісті
  • Кіпоренко Олександр

    Самий лютий звір це людина !

keyboard_arrow_up