Церковне свято на Покрову

Церковне свято на Покрову

У Храмі Покрови Пресвятої Богородиці (українська церква Київського патріархату, що на вулиці Тухачевського в Козятині) в суботу, 14 жовтня, відзначали свято Покрови. У народі це свято пов’язують з появою першого снігу. Козятин, як і всю Україну, не засніжило у цей день...

До настоятеля храму отця Василя, крім прихожан, прибули гості. З села Вовчинець приїхав священик, протоієрей отець Іван. Разом вони проводили службу Божу - літургію.

Віруючих зібралося майже стільки, скільки може вмістити храм. Під час святкового молебню настоятель храму провів і заупокійну молитву за тими, хто відійшов в інший світ. Коли панахида добігла кінця, священики помолилися за Україну, помолилися за воїнів, які раніше перебували чи тепер перебувають в зоні АТО.

Можливо, для когось склалося враження, що свято Покрови збіглося з державними святами Днем захисника Вітчизни та Днем Козацтва. Виявляється — навпаки. Це держава призначила ці свята на День Покрови Пресвятої Богородиці. Щоб Богородиця через молитву надавала сил тим, хто їх потребує. Служителі церкви таку думку не заперечують.

Відео дня

Ще одним гостем був настоятель іншої української церкви в нашому місті, благочинний, депутат міської ради отець Роман. Після спільної почергової молитви двох священиків, хор церкви заспівав “Благая лета”. Після чого священнослужителі освятили воду. Цією водою вони освятили церкву зовні, звершуючи ходу навколо храму.

Усі присутні стали свідками і учасниками святкового дійства свята Покрови Пресвятої Богородиці. Набравши бутлі свяченої води, люди з Богом пішли по своїм домівках.

Фоторепортаж дивітся в статті Покрова в Козятинській церкві

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up