Ці сміливі роботи не щадять нікого

Ці сміливі роботи не щадять нікого
  • Вони боляче б'ють по самолюбству кожного, хто бачить в них себе.
  • 30 абсурдних і чесних ілюстрацій про хвороби сучасного суспільства.
Мистецтво супроводжувало людину з найдавніших часів: наскальний живопис, примітивні малюнки, фігурки. Згодом люди навчилися створювати більш якісні предмети мистецтва, в яких висловлювали свої погляди на світ.

Все це змушує думати, що мистецтво створено не тільки для втіхи погляду, а й для позначення важливих ідей, пошуку себе. Таким чином автор може достукатися до людей, звернути їх увагу на нагальні проблеми, розповісти всьому світові правду, якою б гіркою вона не була.
І сьогодні ми познайомимося з творчістю австрійського художника Герхарда Хадерера, який починав свою кар'єру рядовим співробітником рекламного агентства. Але коли в 1985 році 34-річному чоловікові провели складну операцію і видалили пухлину, він переглянув свої погляди на життя.
Герхард кинув прибуткову роботу і зосередився на кар'єрі художника-сатирика. Тепер його сміливі роботи не щадять нікого. Вони боляче б'ють по самолюбству кожного, хто дізнається в них себе

Відео дня

І дійсно, в кожному з малюнків австрієць намагається сказати щось важливе, то, що потрібно почути кожному члену сучасного суспільства.

 

Напевно, в тому і сила мистецтва, що воно змушує кожного зупинитися, відволіктися від рутинних справ і задуматися

Адже поквапливе переглядання прекрасних картин або бездумне прочитання геніальної книги безглуздо. Мистецтво необхідно зрозуміти, обдумати.

І над роботами Хадерера дійсно варто задуматися. Чи все добре в світі навколо нас? Скільки сенсу і цінності в нашому житті?

Однією з проблем австрієць вважає те, що ми більше орієнтуємося на красиву картинку, ніж на справжню суть речей. Але ж красива річ може виявитися пустушкою

 

Те ж саме стосується і людей - чоловік з непривабливою зовнішністю може виявитися справжнім подарунком долі.

Герхард Хадерер своїми творами намагається достукатися до людей. Він хоче, щоб кожен відкинув нав'язані суспільством стереотипи і став думати власною головою

 

За 30 років творчості Хадерер намалював кілька тисяч карикатур. Ми сьогодні побачили тільки невелику їх частину. До слова, за зайву різкість робіт австрієць одного разу був засуджений до 6 місяців тюремного ув'язнення умовно. Сталося це через книги карикатур «Життя Ісуса», тираж якої в Греції заарештували. Але це художника не зупинило.

Якщо тебе захоплюють роботи сучасних ілюстраторів, зверни увагу на нашу недавню статтю про талановитого російською художника, який перетворює радянські фільми в аніме. Виходить дуже емоційно!

А як ти розумієш роботи Герхарда Хадерера?

Джерело: ofigenno.com

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up