Цьогоріч українцям загрожує чотири типи грипу. Перелік

Цьогоріч українцям загрожує чотири типи грипу. Перелік

Вакцина проти них надійде в аптеки орієнтовно у жовтні

Згідно з даними ВООЗ, у новому епідсезоні в Україні імовірно циркулюватимуть 4 штами вірусу грипу. Про це повідомляє МОЗ.

Козятинчанам варто подбати про захист від:

  • вірус A/Brisbane/02/2018 (H1N1), 
  • вірус A (H3N2), 
  • вірус, подібний на B/Colorado/06/2017, 
  • вірус, подібний на B/Phuket/3073/2013.

    Відео дня
    /li>

Вакцина, що допоможе виробити імунітет проти цих різновидів грипу, надійде в аптечну мережу орієнтовно у жовтні, повідомляють виробники вакцин, адже, за їхніми словами, ВООЗ пізно надала штамовий склад вірусів виробникам. Водночас, кажуть в МОЗ, спрощений електронний механізм подання реєстраційної форми для вакцин проти грипу, впроваджений Державним експертним центром, сприятиме прискоренню їх надходження. 

Вакцину можна буде придбати в аптеках за власний кошт і отримати щеплення у свого лікаря. Також вакцину можна купити за кошти підприємств або місцевих бюджетів для пріоритетних груп ризику: медпрацівників, учителів, дітей до 5 років, вагітних, літніх людей, пацієнтів із хронічними захворюваннями.

Одне щеплення зменшує ризик захворюваності та тяжкого перебігу хвороби впродовж усього сезону. Ціна за одну дозу того року  стартувала від 220 грн.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up