Тварин нагло викидають на вулицю

Тварин нагло викидають на вулицю

А влада на притулок гроші не знаходить

До редакції газети “RIA-Козятин” у розпачі звернулась козятинчанка пані Тетяна. Жінка розповіла, що втомилася знаходити цуценят і кошенят-безхатченків, яких жителі міста підкидають під двері її будинку на Матросова.

— Іноді приходять дорослі тварини, проганяти їх в мене не піднімається рука, — зі сльозами каже пані Тетяна. — Деяких мені вдається роздати небайдужим людям. Але більшість залишається в мене. Це дуже важко — прогодувати таку кількість котів і собак! Можливо треба проводити серед власників дорослих тварин лікбез по профілактиці їх розпліднення? Якщо заводиш домашнього улюбленця, то й слідкуй, що він робить!

Газета “RIA-Козятин” провела журналістське розслідування відносно витрат з міського бюджету на безхатніх тварин

Відео дня

За цей рік з міського бюджету на регулювання чисельності безпритульних тварин кошти виділялися три рази у липні — 20 800 гривень, у серпні — 10 400 грн і у вересні — 12 400 грн. Отримав їх Центр ветеринарної медицини “Айболіт” у Бердичеві. Про умови, в яких там тримають тварин, розповідають жахи. Після кастрації собаки лежать на брудній підлозі. Їх майже не годують. “Кістки та шкіра”, кажуть про тих тварин очевидці. А після виходу з цього “притулку” кастровані собаки повертаються на вулиці Козятина. Де більшість з них приречені на голодну і холодну смерті, адже скоро зима.

І головна вина лежить на тих людях, які безвідповідально ставляться до своїх домашніх улюбленців і викидають їх на вулицю.

В управлінні ЖКГ розповіли, що гроші виділять на стеріалізацію тварин. Бродячих собак відловлюють на вулицях міста, везуть до Бердичіва в “Айболіт”, там стерилізують і повертають назад в Козятин. Це єдине, що може зробити влада, не порушуючи законодавство. Гроші на відкриття в Козятині розплідника для бездомних собак поки що  надавати не планують.

Довідка

Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження», а також ратифікованою Верховною Радою Європейською конвенцією про захист домашніх тварин в Україні заборонений відстріл бездомних тварин. Їх необхідно відловлювати, стерилізувати і поміщати в розплідник. Про це сказано в статтях 17, 22, 24 Закону.

Крім того, відстріл собак і котів заборонений Санітарним кодексом наземних тварин і Положенням про контроль популяції бродячих собак, які входять в рекомендації Міжнародної організації з охорони здоров'я тварин. Україна є членом цієї організації.



 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up