Творчість недоспаних ночей

Творчість недоспаних ночей

У вівторок в Музеї історії Козятина відкрилася персональна виставка молодого талановитого козятинського художника Володимира Мазуркевича

Завітали поздоровити митця його мати Світлана Василівна, друзі, учні школи №1, де колись навчався Володимир, депутати та представники громадськості. Зокрема, був присутній молодий політик, координатор Руху нових сил Саакашвілі на Козятинщині Геннадій Мудрий, який вітав молодого художника.

Було сказано багато теплих слів та побажань. Директор музею Лілія Макаревич розповіла присутнім про становлення Володимира, як художника. Козятинська співачка Віталіна Большанек виконала зворушливу пісню.

Триватиме виставка до 27 жовтня. Картини нашого земляка вражають глибиною. Здається, що можна увійти в намальований пейзаж і прогулятися дивними краєвидами. Позитивна енергетика так і лине від робіт Володимира.

Відео дня

Художник розповідає, що зазвичай пише картини вночі — краще виходить зосередитися на творчому процесі. Недаремно виставка має назву “Творчість недоспаних ночей”.

Виявляти зацікавленість та талант до малюванням Володимир почав з дитинства. Ходив у Центр дитячо-юнацької творчості. З 1-го по 4-й клас навчався в школі №4.

Першим вчителем з образотворочого мистецтва у Володимира була Наталя Дундіна.

У 2009 році хлопець закінчив художній клас при Козятинській музичній школі. З 5-го по 9-й продовжив навчання в школі №1. Після її закінчення вступив до Вінницького Вищого художнього професійно-технічного училища №5 на спеціальність художник-оформлювач. У 2012 році продовжив навчання у Вінницькій філії Київського національного університету культури і мистецтв за спеціальністю дизайнер середовища.

Картини Володимира користуються попитом. Одну картину придбали поціновувачі живопису з Ізраїлю, ще одну — з США. Володимир дуже шкодує, що зараз доводиться більшу частину картин писати під замовлення.

— У мене надзвичайно багато ідей і планів, але так не вистачає часу! — каже художник.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up