У Анатолія Ярмоленка хочуть забрати звання «Почесний громадянин Козятина»

У Анатолія Ярмоленка хочуть забрати звання «Почесний громадянин Козятина»
  • Список «Почесних громадян міста Козятин» може трохи схуднути.
  • На чергову сесію міської ради підготували проєкт рішення про позбавлення цього звання Анатолія Ярмоленка, соліста білоруського ансамблю «Сябри».
  • Це перший подібний випадок за 56 років, відколи почали давати цю відзнаку

Список Почесних громадян міста Козятин чималий і поки що налічує 42 особи. Востаннє це звання присвоювали два роки тому. Тоді його посмертно отримали колишній міський голова Михайло Висоцький, який керував містом у 2006-2010 роках, та військовий Максим Олексюк, який загинув на війні у 2019 році. У переліку Почесних громадян люди різних професій: бійці, які загинули в російсько-українській війні, що триває вже дев’ятий рік, ветерани Другої світової, залізничники, освітяни, науковці, будівельники. І серед них лише один діяч культури — народний артист білорусі Анатолій Ярмоленко.

Багатьом козятинчанам знайоме це ім’я, адже чимало мешканців міста точно чули про білоруський ансамбль «Сябри», солістом і керівником якого є Анатолій Ярмоленко. Він народився у Козятині, закінчив школу №3 і навчальний заклад довгі роки цим пишався. Навіть на сайті третьої школи у розділі «Наші випускники» світлина Анатолія Ярмоленка перша.

Перші кроки у світ мистецтва Ярмоленко теж зробив у Козятині. Він співав у шкільному оркестрі, а ще ходив до залізничного клубу (в народі ДКЖ, абревіатура від російського «Будинок культури залізничників»). Після школи майбутнього керівника «Сябрів» призвали до армії. Під час строкової служби він виступав у різних військових колективах, де помітили його талант. Так козятинчанин і потрапив до білорусі, де в 1974 році при Гомельській філармонії створили вокально-інструментальний ансамбль «Сябри», що був популярний за часів Радянського Союзу. І хоча козятинчани вважають Анатолія Ярмоленка засновником пісенного колективу, Вікіпедія стверджує: від самого початку художнім керівником ансамблю був Валентин Бадьяров. Ярмоленко очолив «Сябри» у 1981 році.

Відео дня

У 2013 році Анатолій Ярмоленко виступав у рідному Козятині. Він приїхав на День міста на запрошення Миколи Катеринчука, який на той момент був депутатом Верховної Ради. Під час святкового концерту Ярмоленку вручили значок Почесного громадянина міста Козятин. Це звання йому присвоїла міська рада. А тепер його можуть забрати. На найближчу чергову сесію, яка має відбутися 28 квітня, готують до розгляду депутатів проєкт рішення про позбавлення Анатолія Ярмоленка звання «Почесний громадянин міста Козятин».

«Анатолій Ярмоленко відкрито демонструє свою проросійську позицію та активно бере участь у масових заходах як у білорусі, так і у рф. Пише пісні про укріплення відносин, братерства, дружби між росією та білоруссю. Публічно демонструє свою вдячність російському та білоруському народу за підтримку, любов та широке визнання. 10 вересня 2022 року, коли російські солдати вчиняли безчинства на українській землі, руйнували та спалювали все на своєму шляху, вбивали та грабували, коли з території білорусі їхала важка техніка та летіли ракети, Анатолій Ярмоленко давав великий благодійний концерт у Мінську, частина коштів з якого була спрямована на підтримку збройної агресії проти України. 15.07.2022 року отримав нагороду від самопроголошеного президента лукашенка «Через искусство — к миру и взаимопониманию», — йдеться в аналітичній довідці до рішення.

— Ярмоленко виступав постійно в москві, він публічно заявляє про підтримку лукашенка, співає про нього пісні, — каже Світлана Рибінська, начальниця відділу культури Козятинської міської ради. — Лукашенко підтримує путіна, він його сателіт. Ярмоленко підтримує режим лукашенка, годується з його корита. Свого часу він був міністром культури, а взагалі він там фаворит серед артистів. Він дуже впливовий митець у просторі культури білорусі. І в москву він їздив на концерти постійно і до цього часу їздить. Він завжди був на всіх урядових концертах і належить до так званої сім’ї лукашенка.

Опитування

Підтримуєте ідею забрати у Ярмоленка звання «Почесний громадянин міста Козятин»?

 

Якщо у Ярмоленка заберуть звання «Почесного громадянина міста Козятин», це станеться вперше у нашій історії. Адже до цього список почесних лише поповнювався новими іменами.

 

Читайте також:

Сесія не відбулася вдруге, не було кворуму, рішення про фінансування батальйону не прийняли

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (17)
  • Redmi Exe

    Макола те ти просто дальше гречки не бачиш я висловив свою думку у нас демократія Я не хочу думати як потопчаний півень , обісраний млявими старими курми
  • Redmi Exe

    Думаю , чого Ярмоленко нічого не зробив для козятина ? Район забрали в Хмільник знищили медичну галузь в районі , басейн занедбали , вулиці заасфальтували , на весну болото , спортзали спортзали закриті , котельні не поремонтовані в школах холодно ,сесії не проводяться(граються в підкилимні  ігри ) воду п' ють з калюги по селах клуби на замку , комп'ютери в бібліотеках відсутні , зимою собака здохне від холоду а як дітки мають займатись , села зубожіли , молодь втекла на заробітки , професія залізничника не престижна (раніше повага , слава , гордість , бази відпочинку своя лікарня , житло , безкоштовне навчання ) в села не курсують автобуси , люди з міста долають пішки великі кілометри, вулиці без доріг ремонтувались за Хрущова , біля будинків не квітники , бур' яни жодного су майданчика сучасного чи спорт площадки навіть місто не має парку для відпочинку все примітивне та убоге державні чиновники в кримінальних справах обвішані , як весільний генерал , медалями! Всі громадяни чекають виборів , бо гречку роздаватимуть , кругом гуманітарки світ годує , живемо в кредит! І чого він не гордиться своїм містом ? Я а може це він довів до такого стану ???!!!!!!
  • Redmi Exe

    А Діденко очолювала в райраді депутатську фракцію партію регіонів , П Р сповідувала ідеологію руського міра харківські угоди російська мова - державна мова  , Чому ти не покаялась і не сказала привселюдно на сесії що ти виходиш з проклятої партії а створила наш край і всі твої  у б.    И. Зберегли ідеологія руського міра Як не соромно бути хамелеоном??? В куманівці руські попам руки облизувала , ти не маєш морального права бути депутатом ,Чому ти навчиш дітей ?
  • Читач18

    Ярмоленко - старий совок, у нього СРСР головного мозку.

keyboard_arrow_up