У Дубових Махаринцях розіграли в лотерею бичка, крикливих свинок та зерно

У Дубових Махаринцях розіграли в лотерею бичка, крикливих свинок та зерно
Головний приз свята – бичок англійської породи
  • Веселилися від душі. Свято в Дубові Махаринці прийшло негадано. Жителі села, зустрівши фермера Сергія Бенедичука, ніби жартома обмовились, що в їхній глушині нікому поставити автобусну зупинку, а за якусь розважальну програму годі й казати.
  • «Всі тільки обіцяють», – казали селяни. «Буде вам зупинка і буде концерт», – сказав фермер

Про свято в Дубових Махаринцях нам стало відомо від власників земельних паїв. 

 – Нам в селі довгий час ніхто нічого не робив безкоштовно. А фермер зупинку поставив та планує серед пайовиків провести розіграш лотереї. То приїдьте до нас, ми в лотереї завше були не фартовими і цього разу не надіємось, але крім лотереї у нас має бути концерт, якого в Дубових Махаринцях давно не бачили. Приїжджайте! – гостинно запрошували селяни. 

Відео дня

Коли ми вже були на місці, від жовтого намету линула приємна мелодія у виконанні співачки з Козятина. Під деревом розмістилися Віталій, що «чаклував» над юшкою, та майстер шашличної справи Костянтин. Але головною родзинкою свята мав бути розіграш лотереї. 

У трилітровій банці були розміщені талони з номерами від 1 до 50, із них 13 виграшних. Серед призів – 100, 150, та 250 гривень, шість мішків зерна, три поросятка та бичок.

Після розіграшу лотереї, на сцену вийшов співочий колектив «Горлиця» села Титусівки, створеного в бібліотеці села Сигнал. Частина селян танцювали біля співаків, інша частина розмістилися ближче до кухні. Там пан Віталій з паном Костянтином пригощали наваристою юшкою та шашликом.

Але погода у цей день була не схильна до святкувань. Двічі пускався дощ. Артисти змокли, як кажуть, до нитки. Люди порозбігалися, але одразу після дощу знову прийшли на святквання. Щоправда, апаратуру залила вода, тож селяни просили «Горлицю», щоб вони знов співали під баян. Артисти переспівали вже весь репертуар, а слухачі просили ще і ще співати.

Ми запитали у Олександра та Леоніда, коли у них в селі був святковий захід?

 – Споконвіків у нас подібного нічого не було, тому такі жадні до свята, – казали Олександр та Леонід. 

Коли добре звечоріло, селяни відпустили артистів. Адже село – є село, є скотина, яку треба доглянути і у свято. Обидві сторони сказали: «До нових зустрічей і розіграшу наступних лотерей».

Дивіться як святкували ще День села:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач71

    Бенедичук аферист,клейма немає де ставити,напевне вже в дубових хоче видурити паїв в аренду і продати,а Гончарук за 3гривні пише всіляку охінею

    Вячеслав Гончарук reply Читач71

    Ви мабуть мали на увазі ахінею. Ахінея це—розповідь однієї людини яка зовсім не зрозуміла для інших. В Бубових Махаринцях ніби все було зрозуміло.
  • Читач02

    Цьогоріч свято Івана Купала було у с. Дубові Махаринці. Не пишіть що нічого не святкували спокон вік.

    Вячеслав Гончарук reply Читач02

    Це не вислів автора, а одкровення селян Дубових Махаринець. З їхніх розповідей можна було почути багато цікавого, Оприлюднимо?

keyboard_arrow_up