У Дубових Махаринцях скажена лисиця вкусила корову

У Дубових Махаринцях скажена лисиця вкусила корову
  • В Дубовомахаринецькому старостинському окрузі Самгородоцької територіальної громади за результатами випробувань патологічного (біологічного) матеріалу №005379 н.м./21 від 26.07.2021 виявили сказ у великої рогатої худоби після контакту (укусу) рудої лисиці.

Про це йдеться на сторінці Самгородок Наш

Довідка

Сказ – особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини. Основним джерелом вірусу сказу в Україні, які на більшій частині Європи, є лисиця руда, яка є найбільш масовим видом хижаків в Україні. Хвора на сказ лисиця здібна за добу пробігати 10-15 км, контактуючи з безмежною кількістю різних видів тварин і, в першу чергу, з собаками, котами, худобою, яка утримується на пасовищах.

Відео дня

- У зв’язку з величезною небезпекою цієї хвороби для життя та здоров’я людей і тварин закликаємо громадян – власників тварин дотримуватися ветеринарних і санітарних норм та правил щодо профілактики та боротьби зі сказом. В свою чергу Козятинське Українське товариство мисливців і рибалок буде здійснювати відстріл рудих лисів, - йдеться в повідомленні

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Микола Олександрович

    не можна називати махаринецьких дівчат коровами!

keyboard_arrow_up